Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Jeremy Rennerről

|

Már alig várjuk a Sólyomszem-sorozatot!

Hirdetés

Nem volt ám mindig jófiú: mielőtt csatlakozott volna a Bosszúállókhoz, Jeremy Renner volt tolvaj és sorozatgyilkos is. Nagyon szerettük, mikor a Wind River kedvéért levette a szuperhősruhát, és hogy sikerült feledtetnie a cukorbeteg boszorkányvadászt. El sem hisszük, hogy már 50 éves! Jöjjön hát tíz érdekesség róla.

Hirdetés

Mikor minden összeér

A kaliforniai Modesto Junior College-re járt, ahol számítástechnikát és kriminológiát tanult. Kötelezően választható tantárgyként vette fel a dráma órát, majd nem csak az iskolában, de a való életben is ötvözte tudását: tanulmányai alatt a helyi rendőrségnél dolgozott, és az volt a feladata, hogy egy-egy bevetés rekonstruálásakor a bűnözőt alakítsa. Később a képernyőn is megmutathatta tehetségét, és 2001-ben egy kis szerepben feltűnt a CSI: A helyszínelők egyik epizódjában.

Feltalálja magát

A korai időkben a kisebb munkák, mint az Angelben vagy a The Time of Your Life-ban való szereplés nem fizettek eleget, hogy rendesen kijöjjön a pénzéből, ezért eldöntötte, hogy korábbi színházi tapasztalataira, rajzkészségére és festői vénájára támaszkodva két szerep között sminkesként fog dolgozni. Mivel ez csak néhány órát jelentett egy héten, sok szabadideje volt, hogy meghallgatásokra járjon.

Egy szerep hatása

A nagy áttörés 2002-ben jött, amikor Renner megkapta Jeffrey Dahmer, az ismert sorozatgyilkos szerepét a Kannibál című filmben. Maga a film vegyes kritikákat kapott, de abban mindenki egyetértett, hogy Renner kiváló volt a szerepben. Jelölték érte az Independent Spirit Awards legjobb férfi főszereplő díjára, de ez csekély vigasz volt ahhoz képest, amit átélt. Elmondása szerint sokáig a szerep hatása alatt volt, és a film után egyre furcsább dolgok történtek vele, például ellopták a macskáját és sokáig senki nem akart vele randevúzni.

Több lábon

Azt gondolhatnánk, elég pénzt keres ahhoz, hogy tétlenkedjen a szabadidejében, de ez nem jellemző rá. Szereti a kétkezi munkát, és jó barátjával, a szintén színész Kristoffer Ryan Wintersszel egy saját céget birtokol, ami házakat újít fel. A Bosszúállók: Ultron korában a film vége előtt Scarlett Johansonnal beszélget egy autóban az Ultronnal való összecsapás után, és arról mesél, hogyan alakítaná át a családi házát, ez a geg pedig a renováló vállalkozására utal.

Minden segítség számít

A bombák földjén című film forgatása során megtapasztalta, mekkora nyomás nehezedik a katonákra, ezért elhatározta, hogy segíteni fog, ha nem is nekik, de a hozzátartozóiknak. A Tragedy Assistance Program for Survivors szervezet tiszteletbeli tagjává vált, ami azért jött létre, hogy az amerikai hadseregben szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák szeretteinek támogatást nyújtson.

A zene is fontos

A színészkedés mellett imád zenélni, dalok ír, játszik gitáron, zongorán és dobol is. Pink alaposan elbánik vele az énekenő Trouble című számának klipjében, és Brother Sal Scenes on Sunset videójában is feltűnik. A Kőkemény Minnesota című Oscar-jelölt filmben még dalra is fakadt.

Az élet a legjobb tanító

Míg Ben Affleck heistjére, a Tolvajok városára készült, egy ideig Charlestownba költözött, ahol rendszeresen találkozott korábban bankrablásért elítélt emberekkel, hogy első kézből szerezzen tapasztalatokat és elsajátítsa a bostoni akcentust. A módszer bejött, alakításáért jelölték a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra.

A való életben sem érdemes belekötni

Máskor is keményen készült a szerepeire, például a Mission: Impossible és a Bosszúállók kedvéért megtanult egy Fülöp-szigeteki harcművészetet, az arnist, és thai bokszolt is.

Hosszú repülőút

Jimmy Kimmelnek elmesélte, hogy egyszer tévedésből bevett egy viagrát. Londonból repült Los Angelesbe, és a repülőn szeretett volna aludni. Egy, az Ambien (alvászavar és álmatlanság kezelésére szolgáló gyógyszer) kinézetéhez hasonlító pirulát vett be, de hiába várta, hogy elálmosodjon, semmi nem történt. Pontosabban de, csak nem az, amire számított, és mire észrevette, hogy a gyógyszeren szereplő A igazából egy V betű, már késő volt.

Veszélyes szakma

A Haverok harca című film forgatása során mindkét kezét eltörte. Épp egy kaszkadőrmutatványt csinált, amikor a biztosítókötelek elszakadtak. Ahogy földet ért, érezte, hogy megsérült, viszont nem gondolta, hogy komoly a baj. Ezért újra megpróbálták leforgatni a jelenetet, de ekkor rájött, hogy sürgősen kórházba kell mennie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.