Hirdetés

Tíz érdekesség, amit talán nem tudtál Tom Cruise-ról

|

Ezúttal Tom Cruise életének néztünk jobban utána, és szedtünk össze belőle 10 olyan érdekességet, amit talán nem hallottatok még a színészről.

Hirdetés

Egy igazi Top Gun ő, aki úgy született július 4-én, mint a villám. Persze nem tartja becsületbeli ügyének, ha esőembernek nézik, ahogyan azt sem, ha túl az óperencián a pénz színére hasonlító koktélt szürcsölget, miközben interjúzik a vámpírral. Számára nincs lehetetlen küldetés, nincs nagy hátraarc, tágra zárt szemein keresztül ugyanúgy meglátja a vanília égboltot, mint a világok harcát. Mindazonáltal erről megvan a különvéleménye. Nem ritka, hogy gyávák és hősök módjára vagy éppen igazi valkűrként kerül trópusi viharba kéjjel-nappal és a fantom protokoll kedvéért sem szegi meg az aranyszabályt: mindörökké rock! Legyen az egy múmia vagy a holnap határa, ő bizony sohasem fog Feledésbe merülni, vagy ne legyen a neve Jack Reacher. Tom Cruise új filmje, a Barry Seal: A beszállító már a mozikban nézhető, ennek kapcsán szedtünk össze róla pár érdekességet. 

Hirdetés

Pap is lehetett volna belőle

Fura ezt elképzelni, pláne úgy, hogy mára egyike a világ leghíresebb szcientológusainak. Pedig nem volt ez mindig így, a fiatal Cruise ugyanis vallásos katolikus volt. Egy évig szemináriumba is járt, ahonnan azonban kicsapták, miután misebor lopáson kapták. Ejnye-bejnye, Tom!

Súlyos diszlexiában szenvedett

Az iskolaévei alatt derült ki, hogy komoly diszlexiában szenved. Amikor 19 éves korában megkapta élete első szerepét, rájött, hogy a fogyatékossága nem fogja megakadályozni abban, hogy folytassa álmát, és megtanulja a szövegkönyveket. Úgy döntött tehát, hogy vizuális tanulóvá válik és mentális képek segítségével küszöbölte ki a betegsége okozta hátrányt.

Japánban az egyik napot Tom Cruise-nak szentelték

Bizony! A színész annyiszor fordult már meg a felkelő nap országában, hogy az ott élők nem csak a legnagyobb rajongói lettek, de október 10-ét kikiáltották nemzeti Tom Cruise napnak. 

Egyszer egy rablóbandát fogott el

1998-ban vált az utca hősévé, amikor is néhány rabló úgy döntött, hogy a színész londoni házának szomszédságában levő ékszerboltot rabolják ki. Rossz döntésnek bizonyult, ugyanis Cruise és a testőrei azonnal üldözőbe vették, majd el is kapták a tetteseket. Respect!

De nem ez az egyedüli hőstette

Ha még bizonyíték kéne arra, hogy Cruise egy igazán jó ember, akkor ez a sztori neked szól. Történt ugyanis, hogy a színész tanúja volt, amint egy nőt elütött egy autó. Rögtön odament neki segíteni, a kórházba is elkísérte az illetőt, ahol azonban kiderült, hogy a hölgynek súlyos sérülése van, de nincs biztosítás. Cruise-nak sem kellett több, a saját pénzéből állta a teljes orvosi ellátást. 

Aladdint róla modellezték

Eredetileg a Disney művészei Aladdin arcát Michael J. Fox-ról szerették volna mintázni, de a producerek végül úgy döntöttek, hogy Cruise egy sokkal vonzóbb modell, így újratervezték a mesehőst.

Nem véletlenül nincsenek Tom Cruise játékfigurák

Ellentétben a legtöbb hollywoodi színésszel, Cruise vaskézzel irányítja és tartja kontroll alatt a felépített image-ét. Még csak hasonmásként sem engedte soha, hogy feltűnjön egy videojátékban, akciófiguraként vagy egyéb másféle játékként.

Nagyon sokat ér. Mármint, tényleg sokat

A színész szerepel a The Richest's listán (mely a leggazdagabb színészeket rangsorolja), méghozzá az előkelő 3. helyen. Ezt a helyezést pedig a csekély 480 millió dolláros nettó bevételével sikerült elérnie Cruise-nak. Van pénz pénzre.

A kaszkadőrmutatványokat saját maga végzi el

Ez talán sokan tudhatják a színészről, mégis meg kell, hogy említsük. Ahelyett, hogy hívná a kaszkadőröket, Tom szereti elvégezni a piszkos munkát is. Eddig minden egyes filmben, amiben szerepelt így történt, még az sem volt kivétel, amikor egy repülőgép oldalán kellett megkapaszkodnia. Természetesen a levegőben.

Egy lenyűgöző bevételi rekord is fűződik a nevéhez

Ő az első színész, aki olyan öt, egymást követő filmben tűnt fel, amelyek mindegyike több, mint 100 millió dollár bevételt gyűjtött össze az Egyesült Államokban. Cím szerint: Egy becsületbeli ügy, A cég, Interjú a vámpírral, Mission: Impossible és a Jerry Maguire - A nagy hátraarc.

Ez lett volna hát a tíz érdekesség, amit összeszedtünk Tom Cruise-ról, akit most a Barry Seal: A beszállító című filmben láthatunk a mozikban, jövőre érkezik a következő Mission: Impossible, utána pedig a Top Gun folytatása is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.