Hirdetés

Top 10 - Stan Lee tíz legjobb cameója

|

Két dolog biztos a Marvel filmeknél: hogy kasszát robbantanak és hogy Stan Lee felbukkan bennük. Noha a legenda eltávozott közülünk, az általa megteremtett hősök és emlékezetes cameók megmaradnak nekünk. Ezekből szemezgettünk most.

Hirdetés

Váratlanul, 95 éves korában elhunyt Stan Lee, aki nélkül nem létezhetne a Marvel Filmes Univerzum a jelenlegi formájában és akitől Hollywood jelenleg is búcsúzik minden közösségi felületen. Mi is szeretnénk leróni a tiszteletünket a legismertebb Marvel-hősök atyja előtt, méghozzá ahhoz kapcsolódóan, amit a legjobban élvezett: a cameóival. 

Hirdetés

Stan Lee temérdek Marvel-filmben és sorozatban bukkant fel az évek során, sőt a videojátékok - például a LEGO-címek - mellett megjelent egy-két szürreálisabb helyen is (téged nézünk, Teen Titans Go!). Roppant nagy vállalkozás volt tehát kiválasztani ezek közül a tíz legemlékezetesebb cameót, mindenesetre összeállt a nagy lista, amely egyrészt szubjektív, másrészt hűen tükrözi, hogy a fájdalom és keserűség helyett inkább hálát és örömet érzünk, amiért a Nagy Öreg mennyi mindent adott és mennyi boldog percet okozott nekünk. 

10: Daredevil, a fenegyerek (2003)

Még ha Ben Affleck nem is szívesen gondol vissza erre a 2003-as próbálkozásra, mi akkor sem feledkezünk meg róla és nem csupán azért, mert éles kontrasztot mutat a mostani Daredevil sorozattal szemben, hanem azért is, mert sok néző szíve megdobbant, mikor a kis Matt Murdock megmentette az újságot olvasó Stan Lee életét (aki mellesleg Bill Everett-tel együtt hozta létre a karaktert). 

9: Pókember 3. (2007)

Bár sokak szemében Sam Raimi trilógiájának záróakkordja a leggyengébb és Stan Lee sem tűnik fel benne túlságosan fantáziadús módon, mégis a listán van a helye a jelenetnek, méghozzá a szállóigévé vált mondat miatt, miszerint: "You know, I guess one person can make a difference." (Tudod, azt hiszem egyetlen ember is képes változást hozni.") Ezt most gyakrabban olvashatjuk, mint valaha. 

8: A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó (2007)

Sokan meg voltak hívva Reed Richards és Susan Storm esküvőjére, csak éppen az a lángelme nem, aki Jack Kirby-vel együtt megalkotta a karaktereket. Ez pedig már akkor kikacsintás volt a rajongók és a képregények felé, amikor Deadpool mozis önreflexív humora még a sarkon sem volt. A lényeg 2:45-től kezdődik a videóban. 

7: X-Men: Apokalipszis (2016)

Egy jelenet, ami duplán megrendítő. Egyrészt az Apokalipszis által kilövetett atomrakéták látványa vérfagyasztó, másrészt az eseményeket figyelő Lee itt a valódi feleségét, Joant tartja a karjaiban, akinek ez volt az utolsó filmes szerepe, mielőtt a következő évben meghalt. Nyugodjon ő is békében. 

6: Amerika Kapitány: A tél katonája (2014)

Noha Amerika Kapitányt nem Stan Lee alkotta, hanem Joe Simon és Jack Kirby, mégis meglehetősen mókás, ahogy biztonsági őrként azon aggódik, hogy kirúgják majd a múzeumból Steve Rogers eltűnt ruhája miatt (plot twist: könnyen lehet, hogy valóban ki is rúgták, ugyanis később a Polgárháborúban már FedEx alkalmazottként látjuk dolgozni).  

5: Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Vajon Stan, the Man képes ivásban lepipálni az asgardi lőréken edződött mennydörgés istenét? Az Ultron kora jópofa választ adott rá. Excelsior!

4: A galaxis őrzői 2. (2017)

Lee asztronautának öltözve mesél az életéről idegen lényeknek, köztük arról is, amikor postásként dolgozott. Ez a referencia vezetett odáig, hogy a rajongók spekulációi szerint a legenda minden Marvel Filmes Univerzumos felbukkanása során ugyanazt a karaktert alakította, csak éppen annak a figurának mindig más volt a foglalkozása. Kevin Feige később megerősítette ezt az elképzelést. 

3: Thor: Ragnarök (2017)

Az érzés, amikor afféle fantasy-Ollókezű Edwardként megszabadíthatod Thort a lányok milliói által imádott fürtjeitől... felbecsülhetetlen. 

2: Amerika Kapitány: Polgárháború (2016)

Remek humoralapanyagot szolgáltat a "csomagot hoztam Tony Szarknak" mondat: a világ Marvel-rajongói egy emberként röhögnek fel, a Puliwoodnál is visszatérő poén, Vasember pedig már soha nem fogja tudni lemosni magáról ezt... a Szark. 

1: A csodálatos Pókember (2012)

Ha azt mondjuk, hogy Stan Lee cameo, akkor minden bizonnyal a legtöbb rajongónak ez a jelenet ugrik be. Ez a "műfaj" alfa és omegája, amely a legnagyobb stílusossággal és könnyedséggel mutatja be, hogy milyen az, ha egy mit sem sejtő átlagember a titánok küzdelmébe csöppen - és még csak észre sem veszi, hogy maga is az események részévé vált. Minden pillanata arany. 

És számotokra mik voltak a legmaradandóbb Stan Lee-cameók?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.