Hirdetés

Toplista: A legemlékezetesebb szexjelenetek

|

Viccestől a megrázóig, testnedvekben elmerülve.

Hirdetés

Hollywoodban a szex a legtöbb esetben tabu. Repkedő végtagok, töméntelen erőszak mehet, de ágyjelenet nem, vagy maximum 10 másodpercben és azt is ruhában. Persze a másik végletnek sincs túl sok értelme, gondoljunk csak a 365 nap franchise botrányos montázsaira. Szerencsére azért nem mindenki gondolkodik így és a filmtörténelem során születtek érzéki, zavarba ejtő és igen különleges szexjelenetek. Ezekből csemegéztünk a teljesség igénye nélkül, a klasszikus aktusoktól kezdve az egészen extrémekig.

Hirdetés

Az utolsó tangó Párizsban (1972)

Bernardo Bertolucci műve a mai napig vitákat szül, az idén 50 éves film annak idején pláne nagy vihart kavart, számos országban be is tiltották. A nemi erőszak bemutatása mindig felkavaró, s noha születtek azóta jóval extrémebb példák (Visszafordíthatatlan), Az utolsó tangó Párizsban ominózus vajas, anális jelenete vitathatatlanul kultikus és a maga nemében úttörő lett. A két főszereplő, Marlon Brando és Maria Schneider is annyira megharagudott a rendezőre, hogy a film elkészülte után nem álltak vele szóba. Az mindenesetre biztos, hogy közös munkájuk beírta magát a filmtörténelembe, még ha a miértek nem is adnak túl sok okot az örömre.

Elemi ösztön (1992)

Hatalmas közhely egy ilyen listába beletenni az Elemi ösztönt, de egyszerűen nem lehet kihagyni. Michael Douglas Nickje és Sharon Stone Catherine-je természetesen testdublőrök nélkül esnek egymásnak és megmutatják, hogy miért élte virágkorát a 90-es években az erotikus thriller műfaja. A szex itt a lehető legpuritánabb módon van ábrázolva, mindennemű romantika nélkül, mégis képes érzéki lenni. Két ember állatiasan, szimplán az ösztöneiktől hajtva fonódik egymásba, de pont ettől olyan emlékezetes ez a jelenet.

Amerikai pite (1999)

Evezzünk kicsit meredekebb vizekre, ami egyszerre röhejes, ízléstelen és piszok vicces. Az Amerikai pite a nagybetűs szexközpontú tinivígjáték, tele emlékezetes pillanatokkal, a kiválasztott szegmens azonban nem a klasszikus szexre fókuszál, hanem átmegy szó szerint kajapornóba. Jim (Jason Biggs) pitedugásáról van szó, amivel a női nemi szervet próbálja imitálni. Annyira groteszk az egész, hogy nem hiába épült bele a popkultúrába, Jason Biggs pedig valószínűleg soha nem mossa le magáról a piteb*szó titulust (ahogyan arra a Jay és Néma Bob visszavág is utalt). Igaz mi ezt a legkevésbé sem bánjuk.

Mulholland Drive (2001)

David Lynch mesterműve a hollywoodi sztárlét árnyoldaláról. Betty (Naomi Watts) és Rita (Laura Harring) együttléte számos aspektusból különleges, holott elsőre nem feltétlenül tűnik annak. Egyrészt van benne valami zaklatottság, ugyanakkor érzéki és szívszaggatóan szép egyszerre. Az igazi ereje azonban nem a felszínen keresendő. Lynch szokásához híven itt is parádésan játszik a szimbolikával és a rétegekkel, amikor pedig rájövünk, hogy ez a jelenet mit is ábrázol ténylegesen, az az igazán tragikus, ám pont ezért felejthetetlen.

Amerika kommandó: Világrendőrség (2004)

Egy szexjelenetnek nem az a célja, hogy visítva röhögjön rajta az ember, de ki más, ha nem a South Park atyja, Trey Parker ezt is elérte. Mivel egy bábfilmről van szó önmagában is vicces, hogy ezek a figurák miket csinálnak, de Parkerék beleadtak mindent. A kezdeti tapizás és előjáték után van itt orális kényeztetés, 69, kutyapóz, lovaglás, misszionárius és még sorolhatnám, mindezt szűk egy percben. Zseniálisan debil, de nem lehet rajta nem röhögni.

Túl a barátságon (2005)

Manapság egyáltalán nem számít nagy dolognak, ha egy filmben melegek szerepelnek, illetve az ő szexjeleneteik sem ritkák, igaz az esetek többségében ebben semmi érzelem nincs és elsősorban az öncélúságot szolgálják, ahogy legutóbb a They/Them tette. Ang Lee azonban már 2005-ben megalkotta a legösszetettebb és talán legszebb alkotást a témában és nem volt rest ábrázolni a szexuális aktust sem. Tömve van érzelmekkel, egyszerre fejez ki dühöt, zavarodottságot, szenvedélyt. A lehető leghitelesebb, emberi dráma tárul elénk a woke korszak szájbarágós és sokszor agresszív módszerei nélkül. Mert így is lehet.

Antikrisztus (2009)

Lars von Trier nem megy a szomszédba ha polgárpukkasztásról, vagy sokkolásról van szó. Az Antikrisztusban ezt csúcsra járatta és a számára legfélelmetesebb dolgot állította a középpontba: a női szexualitást. Rögtön a nyitányban látjuk az aktust, lassítva, amivel párhuzamosan történik egy tragédia. Maga a jelenet egy gyönyörűen felvett és erős szegmens, ám amikor később fény derül arra, hogy mi is történt valójában, új értelmet nyer minden és garantáltan nem felejtjük el amit láttunk.

Enter the Void (2009)

Ha már a sokkmesterekről van szó, nem mehetünk el szó nélkül Gaspar Noé mellett sem. Szerepelhetne itt a Visszafordíthatatlan hírhedt erőszakolós jelenete, de inkább egy kevésbé ismert, ám nem kevésbé különleges művére, s egyben jelenetére koncentrálunk. Az Enter the Void egy pszichedelikus utazás, melyben az elhalálozott főszereplő lelkeként követjük annak húgát. Az utolsó harmadban egy szexhotelben járunk ahol éppen orgia zajlik és hősünk testvére sem marad ki a jóból. A jelenet, akárcsak a komplett film élénk színekkel operál, iszonyúan intenzív élmény, ám az i-re a pontot a testen belülről mutatott ejakuláció jelenti és az, ami utána következik. Meghökkentő, de legalább annyira parádés húzás.

A nő (2013)

Az egyik legkülönlegesebb szexjelenet, ami valaha készült. Több szempontból is furcsa és zavarba ejtő, elvégre a főszereplő Theodore (Joaquin Phoenix) egy mesterséges intelligenciával, illetve annak hangjával szexel és az "aktus" közben csak a sötétséget látjuk. Mégis pont az ilyen tényezők miatt csodálatos az egész, amikor az abszurditás átfordul valami egészen gyönyörűbe, ami csordultig van érzelmekkel és tényleg elhisszük, hogy a két fél szereti, érzi egymást. A jelenet, akárcsak az egész film mesteri.

Titán (2021)

A film, amit megelőzött a híre és mindenki csak a kocsiszexes moziként hivatkozott rá. Ez nem feltétlenül baj, mert a Titán tényleg nem való mindenkinek és akkor még finoman fogalmaztam. A méltán híres autóval szexelés viszont nem maradhat ki egy olyan listából, ahol a legemlékezetesebb aktusokat említjük meg. Maga a jelenet egy szuperül felvett, groteszk, mégis erotikától túlfűtött rész, mely önmagában is beleég az agyunkba, nem is beszélve az utána következő dolgokról. Lehet szeretni vagy elítélni, de az autentikusságához kétség sem fér.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.