Hirdetés

A galaxis őrzői - Ünnepi különkiadás - Kritika

|

Ünnepeljünk együtt Űrlord, Mantis, Drax, Mordály, Groot, Nebula, Kraglis és... Kevin Bacon társaságában.

Hirdetés

Az Éjjeli Vérfarkas és az Én vagyok Groot után újabb különkiadás érkezett Disney+-ra a Marvel Studiostól az A galaxis őrzői karácsonyi kalandjának formájában. Az író-rendező, James Gunn természetesen visszatér, ahogy - Gamorát leszámítva- az összes bohókás karakter is. 

A könnyed, rövid kis ünnepi móka afféle kitekintésként szolgál a Végtelen háború és a jövőre érkező harmadik film történései közötti időszakra, semmi meghatározóról (egy karakter-kapcsolatot leszámítva) sem maradunk le, ha kihagyjuk ezt a negyven percnyi csemegét.

Hirdetés

A történet szerint Peter - érthető módon - nem igazán van karácsonyi hangulatban, ráadásul egy korábbi, Yonduhoz köthető emlék miatt nem is tarthatta meg az űrben ezt a földi tradíciót. Az őrzők közül ez leginkább Mantist viseli meg (a történetből ki is derül, miért), aki Drax segítségét kéri, hogy visszahozzák a Tudástérbe a karácsony szellemét és felvidítsák Petert a tökéletes ajándékkal: a legnagyobb földi hős, Kevin Bacon elhozatalával.

Ennél komplexebb vagy szerteágazóbb sztorit nem is érdemes várni ettől a karácsonyi különkiadástól, viszont amíg az Éjjeli Vérfarkas vagy az Én vagyok Groot után eléggé semmilyen szájízzel álltam fel a székemből, úgy itt az ismert karaktereknek köszönhetően egy aranyos, kellően vicces és érzelmes háromnegyed órával gazdagodtam Gunn jóvoltából.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


A poénok többsége jól sült el, a középpontban álló Drax és Mantis párosának karácsonyi kiruccanása a Földön pont olyan kaotikus, ahogyan azt elvárnánk, valamint a második A galaxis őrzői film humora és érzelmi töltete egyaránt tiszteletét teszi végig ebben a kevesebb, mint háromnegyed órában. Ezt a negyvenvalahány percet mindenképpen Pom Klementieff és Dave Bautista viszi a hátán, de Kevin Bacon is láthatóan marha jól szórakozhatott a forgatás alatt.

Igazából aki szereti ezeket a karaktereket és tenne velük még egy kiruccanást a harmadik film előtt, annak mindenképpen kötelező darab (már csak amiatt is, amit a rendező nyilatkozott nemrég) - de talán a megtekintésével várnék még egy hónapot, addigra már mi is karácsonyi hangulatban leszünk. Megéri, mert Gunn nyilatkozatai alapján ezt a csapatot ilyen formában sajnos nem látjuk többé a harmadik film után. Töltsünk velük még egy kis időt utoljára, amíg még megtehetjük.

Hallgassatok meg egy másik véleményt is:

A galaxis őrzői - Ünnepi különkiadás

Kinek Ajánljuk
  • Akik mindig is szerették ezt a csapatot
  • Akik bírják James Gunn filmjeinek humorát és érzelmi töltetét
  • A karácsonyi hangulat és Kevin Bacon szerelmeseinek
Kinek Nem
  • Akiket ki lehet kergetni a világból a karácsonyi történetekkel
  • Akik eddig se nagyon bírták a Marvel Studios rövid különkiadásait
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.