Hirdetés

A rosszfiúk: Pocsék karácsony - Kritika

|

Olyan pocsék karácsony ez, hogy a stáblistánál már Grincs lettem.

Hirdetés

A DreamWorks Animation stúdió igen termékenyen szórja mozikba a filmjeit, melyek van, hogy nagyon betalálnak, mint a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság, vannak olyanok, amelyekkel melléfognak, mint a Ruby Gillman, tinikráken, illetve vannak szimplán igényes és szórakoztató rajzfilmjeik is, mint az egy éve áprilisban debütált A rosszfiúk. Egy igen stílusos és magával ragadó történet volt az a film,, amely jó érzékkel emelte át a heist filmek toposzait.

Mivel A rosszfiúkat igencsak megszerettem annak idején, kíváncsian vártam, hogy milyen rablásos műveletet hajtanak majd végre a karácsonyi különkiadásban.

Hirdetés

Sajnos a szó legkellemetlenebb értelmében kellett csalódjak, hiszen A rosszfiúk: Pocsék karácsony egy minden szempontból olcsó és vérszegény utánérzete csupán a filmnek. Alapból mindösszesen 22 perc az egész, ami manapság egy sorozatepizódnak sem sok. A nagyobb probléma az, hogy az eredeti szinkronhangokból senki nem maradt, a látványvilág megcsúnyult, és a karakterek mozgása is darabosabb és robotosabb lett. Vagyis alig lehet ráismerni a film szereplőire, akiknek élettelen szempárából csak fojtogató üresség tekint vissza ránk.

Maga a koncepció is szenved a fantázia hiányától, ami valójában annyi, hogy főhősünk és bandája véletlen tönkre teszik a város szeretett mikulás formájú hatalmas léggömbjét, aminek hála elvész a karácsonyi hangulat, így a banda nem tudja végrehajtani a karácsonyra tervezett rablását, hiszen nem csökken az őrök figyelme az ünnepi mámor hiányával. Ezért megpróbálják feldobni a karácsonyi hangulatot léggömbgyártással, ajándékozással, énekléssel... Szóval még olyan jól megtervezett rablás sincs, amire számítanánk. Emellett a dialógusok is elég buták lettek, a humor sem igazán működik, az eredeti film menőségfaktora egy az egyben eltűnt.

Olcsó lenne olyan mondatokkal dobálózni, minthogy pocsék lett A rosszfiúk: Pocsék karácsonya. De még ez se lenne olyan olcsó, amilyen maga a film, amiből a rendes játékidőt, az eredeti szinkronhangokat, a mutatós látványvilágot, az érdemi cselekményt, de még a humort is kispórolták. Ez a fajta karácsony nem hiszem, hogy bárkinek is segít ráhangolódni az ünnepekre.

A rosszfiúk: Pocsék karácsony - Kritika

Kinek Ajánljuk
  • Akik minden karácsonyi témájú cuccot megnéznek decemberben.
Kinek Nem
  • Akiknek tetszett a film.
  • Akik valamilyen rablást elvárnának a történetben.
  • Aki olyan különkiadást szeretne, ami legalább pár ponton a film minőségét hozza.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.