Hirdetés

2021-ig is eltarthat a Vaják második évadának forgatása

|

Túlságosan azért nem kell aggódni, ez látszólag nem fenyegeti a premierdátumot.

Hirdetés

Szépen lassan újraindul a Netflix-féle Vaják adaptáció második évadának forgatása, amit ezúttal legnagyobb sajnálatunkra nem Magyarországon, hanem elsősorban Angliában rögzítenek. Ugyan szívesen láttunk volna még néhány magyar színészt és helyszínt felbukkanni a sorozatban, most már inkább azon izgulunk, hogy időben elkészüljön a folytatás. Hogy mit hoz az ősz, az persze kiszámíthatatlan. Jelen állás szerint azonban már megvan a forgatás végpontja, ami remélhetőleg nem fog külső körülmények hatására tovább csúszni.

Hirdetés

Redanian Intelligence, vagyis a Witcher hírek egyik legaktívabb és legmegbízhatóbb szállítója most arról számolt be, hogy egészen 2021 februárjáig forgatja majd kardjait Geralt a kamerák előtt. Ahogyan azt már pedzegettük, ezek a tervek könnyedén borulhatnak egyik pillanatról a másikra, de jó végre valami kézzelfoghatót hallani a produkció sorsáról.

Az előkészületek jelenleg is zajlanak a szigetországban, hogy az augusztus 17-re kitűzött hivatalos startra minden készen álljon. Itt érdemes megjegyezni, hogy eredetileg öt és fél hónapot szántak a forgatásra a készítők, ám ha valóban februárig dolgoznak ezúttal, amihez hozzávesszük azt az öt hetet, amit év elején sikerült lehúzni, akkor úgy néz ki, összességében nyolc hónapot szánnak a második évad rögzítésére.

Valószínűleg ez azért nem jelenti azt, hogy hozzácsaptak volna egy-két extra epizódot az évadhoz, de könnyen lehet, hogy új vagy bővített jelenetek kerültek kidolgozásra a holtidőben. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a forgatás során különösen ügyelnie kell a stábnak arra, hogy ne terjedjen a vírus maguk között, így például elővigyázatosságból jobban felosztva és kisebb csapatokban dolgozhatnak, amelyből kifolyólag szintén megnyúlhat a produkciós idő.

Szóval a legfontosabb kérdés, hogy mikor érkezik így a Vaják második évada? A legjobb kiindulási pontnak azt a VFX stúdiót vehetjük, akik 2021. júliusára terveznek végezni a sorozatot érintő feladataikkal. Tavaly ugyanez a stúdió novemberben adta le a végleges anyagokat, és mint azt tudjuk, decemberben került bemutatásra a sorozat. Ebből kiindulva (na meg abból, hogy az első évad is hat-hét hónapnyi utómunkán esett át) nem nehéz arra következtetni, hogy 2021. augusztusában, legalábbis annak környékén mutatkozhat be a második évad. Reméljük, helyes ez a gondolatmenet és közel egy év múlva már kortyolhatjuk a vaják főzeteinket, s olajozhatjuk pengéinket a következő fejezetre készülve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.