Hirdetés

Ők lesznek a BoJack Horseman szinkronhangjai

|

Egyre többet tudunk meg a magyar változatról és egyre érdekesebbnek ígérkezik mindez.

Hirdetés

Pont tegnap számoltunk be arról, hogy sokunk örömére Magyarországon is műsorra tűzik a Netflix legkiválóbb, felnőtteknek szánt animációs sorozatát, a BoJack Horsemant, mára pedig azt is megosztották velünk, kik lesznek a szereplők magyar hangjai. Eléggé kérdéses mindmáig a széria szinkronizálása, hiszen egyrészt rettentő színes és tág vonalon mozognak az eredeti szinkronhangok (a hozzájuk tartozó akcentussal karöltve), másrészt pedig millió számra találni az epizódokban angol nyelvtörőket, hangutánzó és hangulatfestő szavakkal leírt poénokat, melyek akarva-akaratlanul, de azzá teszik a BoJacket, ami. Így a magyar csatorna bizony nagy fába vágta a fejszéjét, viszont a készítők névsorát olvasva valamennyire megnyugodhatunk.

Hirdetés

A teljes magyar szövegért, tehát a fordításért Dame Nikolett felelős, akinek neve ismerősen csenghet, ha otthonosan mozogsz a TV-ben látható animációs sorozatokban - mint pl. A Simpson családban vagy éppen a rebootolt Kacsamesékben. Szinkronrendezőnek Szalay Csongort kérték fel, aki igent is mondott, és nem lehetünk ennél szerencsésebbek, hiszen temérdek munkát tudhat már a háta mögött. Akinek nem derengene, kicsoda is Szalay, annak akár egy mondattal is prezentálni tudjuk: "A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg p*ncijuk." Volt már a mikrofon mindkét végén, és mindenhol minőségi munkát végzett, a The Grenma névre hallgató zenekaráról nem is beszélve. 

Magára BoJack szerepére Will Smith örök magyar hangját, azaz Kálid Artúrt választották, aki legutóbb az Aladdinban mutatta meg nekünk, hogy még az éneklés sem jelent akadályt nála. Viszont annyit azért érdemes megjegyezni, hogy BoJack eredeti hangja, Will Arnett (aki ugye a LEGO Batmannek is az orgánuma) mély és kvázi félerős hangot kölcsönöz a karakternek - valószínűsíthető, hogy az életmódja miatt -, így ha Kálid a "normál" Will Smith hangként fog megszólalni az antropomorf ló szerepében, az nagyon életidegenné válhat. Aztán majd meglátjuk.

A szinkronhangok listája:

BoJack Horseman (Will Arnett) - Kálid Artúr
Princess Carolyn (Amy Sedaris) - Murányi Tünde
Diane Nguyen (Alison Brie) - Nemes Takách Kata
Todd Chavez (Aaron Paul) - Nagypál Gábor
Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins) - Holl Nándor

További magyar hangok: Bogdányi Titanilla, Hamvas Dani
Magyar szöveg: Dame Nikolett
Szinkronrendező: Szalay Csongor

Forrás: Gyerek-Világ

Titeket meggyőzött ez a felállás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.