Hirdetés

Ezért változtatták meg Homelander és Soldier Boy kapcsolatát a The Boys 3. évadában

|

Máshogy történtek a dolgok, mint a The Boys képregényben.

Hirdetés

Amikor egy új film vagy sorozat egy már létező művön alapul, a projekt mögött állók gyakran vesznek kreatív szabadságot az eredeti mű különböző aspektusaiban. Ez inkább rosszul szokott elsülni, mint sem jól, de akadnak kivételek. Mert amikor ezeknek a változtatásoknak narratív szempontból van értelme, miközben továbbra is megragadják az eredeti anyag szellemiségét, akkor nincs gond. Mint például történt ez a The Boys esetében is nemrég. 

Spoiler annak, aki még nem látta a The Boys 3. évadának 7. részét!

Hirdetés

A nagy sikerű sorozat legutóbbi, utolsó előtti epizódja Soldier Boy (Jensen Ackles) és Homelander (Antony Starr) ominózus telefonbeszélgetésével ér véget. A hívás során kiderült, hogy a Vought jelenlegi arca valójában Soldier Boy biológiai fia. Ezzel szemben a Garth Ennis és Darick Robertson által írt eredeti képregényben Homelander laboratóriumban jött létre, méghozzá Stormfront genetikai anyagának felhasználásával. Ő és Soldier Boy egyáltalán nem rokonok, sőt, a Herogasm során szexelnek is egymással.

Eric Kripke (a showrunner - a szerk.) elmondta, hogy bár a Soldier Boy/Homelander csavar nem volt a terv része, amikor eredetileg elkezdték tervezni az évadot, végül adta magát, hogy ezek az események bontakozzanak ki. Nem csak a karakterek hasonlítanak annyira, hogy a közös származásnak legyen értelme, de hihetetlenül jól illeszkedik azokba a témákba is, amelyeket az írók ebben az évadban pedzegettek.

Ez az évad sok szempontból az apákról és fiaikról szól. Arról, hogy az apák hogyan adhatják át a traumájukat a gyerekeiknek, különösen ezt a mérgező férfiasságot, hogy a fiúknak a társadalom férfias verziójának kell lenniük. Ezek a témák mind ott lebegnek körülöttünk, és mindezek az apa-fia közötti történetekben landolnak. Beszélünk Hughie-ról és az apjáról, Butcherről és az apjáról, Butcherről és a fiáról, Homelanderről és a fiáról. Nem ez volt a legelső terv, de amikor éppen az évad mitológiájáról beszélgettünk, valaki felvetette: "Tudom, őrült ötlet, de mi lenne, ha...?" És én azonnal ráharaptam. Azt gondoltam, hogy eleve már sok főszereplő foglalkozik a szüleivel és a szülői problémákkal - Mother's Milk is például -, így Homelandernek is rá kéne lépnie erre az útra. Szóval minden összeállt.

Ti mit szóltatok ehhez a csavarhoz?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.