Hirdetés

Hivatalosan is A Gyűrűk Ura-sorozat lesz a valaha volt legdrágább széria

|

Már az első évad önmagában is csillagászati összegből készül.

Hirdetés

Ha eddig bárkinek kétsége is lett volna afelől, hogy mennyire vállalt nagyot az Amazon Studios akkor, amikor bejelentette, hogy sorozatot készítenek minden idők egyik legnépszerűbb és leghíresebb könyvéből, A Gyűrűk Urából, akkor azok most végleg megbizonyosodhatnak erről, hiszen hivatalosan is kiderült, mennyi pénzből készül J.R.R. Tolkien világát megidéző széria. És hát mondanunk sem kell, hogy őrült összegből.

Hirdetés

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a teljes sorozat készülhet 1 milliárd(!) dollárból, ám most több forrásból is megtudtuk, hogy ez a szám is alaposan alá lett lőve a végső összegnek. Iparági forrásokra, valamint az Új-Zéland kormánya által kiadott dokumentumokra hivatkozva ugyanis kiderült, hogy az Amazon nagyjából 650 millió új-zélandi dollárt költ CSAK az első szezonra, ami amerikai dollárba átszámolva 465 millió dollárnak felel meg. És mivel a jelenlegi terv az, hogy 5 évados lesz a sorozat, így az összköltségvetés jóval megugorhatja majd az 1 milliárdot. Persze ennyibe biztos nem fognak az évadok kerülni, hiszen például a díszleteket csak egyszer kell felépíteni/legyártani, mindenesetre elképesztő az összeg, amit a stúdió a projektre szánt. 

És hogy mennyire, arról álljon itt most néhány számadat: a 2000-es évek elején bemutatott A Gyűrűk Ura-trilógia készült kb. 300 millió dollárból, míg A hobbit-trilógia filmenként 200 millió körüli büdzsével rendelkezett, bár erről nincsenek hivatalos adatok, csak becslések. Sorozatos fronton az HBO zászlóshajója, a szintén fantasy Trónok harca évadonként 100 millióba fájt a csatornának, amely az első szezonok során még "csak" 6 millió/részt jelentett, míg az utolsó, 8. évadra ez a szám már 15 millió/rész volt. 

Ha további információkat szeretnétek tudni a projektről, olvassátok el ezt az összefoglalót, amelyben összeszedtük, hogy mit lehet eddig tudni a szériáról, valamint a két casting-hírt (ezt és ezt), amelyből kiderül, hogy kik szerepelnek majd a történetben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.