Hirdetés

Többek között az is kiderült, mikor játszódik a készülő Alien sorozat

|

A készítők szerint emellett lesz néhány meglepetés is a rajongók számára.

Hirdetés

Újabb részletek láttak napvilágot a 2020 végén bejelentett Alien-sorozatról, amely Noah Hawley showrunneri, és Ridley Scott (az Alien-franchise atyja) produceri felügyelete alatt készül. Az FX-re érkező történetről (mely immáron a Disney alá tartozik a Fox felvásárlásának köszönhetően) idáig annyit tudhattunk, hogy a Földön játszódik majd, és a lények helyett az MI-re és a kiborgokra fókuszál jobban. Most azonban az is kiderült, hogy pontosan mikor is zajlik a történet.

Hirdetés

A jelenleg még előkészületi fázisban lévő projektről - melynek forgatása a tervek szerint csak 2023-ban kezdődhet meg - John Landgraf, az FX Networks feje beszélt:

A sorozat története még Ripley előtt játszódik majd. Ez lesz az első történetszál az Alien-franchise-ban, ami a Földön játszódik. A mi kis szeretett bolygónkon zajlanak majd az események, a 21. század végéhez közeledve - tehát hetvenegy-néhány évvel később a jelenünkhöz képest. Azt elmondhatom, hogy sem Ripley, sem más ismert karakter nem fog szerepelni benne. Leszámítva persze magukat a lényeket. Nagy meglepetések várnak a közönségre.

Az Alien egy közkedvelt franchise, így érthető, ha egyes rajongók szkeptikusak a projekttel kapcsolatban. A szó szoros értelmében földhöz ragadt környezet, szemben az űr félelmetes mélységével és végtelenjével szemben újabb eltérést jelent attól, amit a közönség Ridley Scott franchise-jától talán elvárhat. Landgraf erről is beszélt:

Remélem, úgy érzik majd a rajongók, hogy hű ahhoz a franchise-hoz, amit szeretnek, de ugyanakkor egy bátor és eredeti újrafeltalálása is ennek a világnak. A történet Földön való elhelyezése nagyon érdekes. Előre el kell gondolnunk a bolygó jövőjét a környezet, a kormányzás és a technológia szempontjából, és létre kell hoznunk ezt a lehető legrealisztikusabban ahhoz, amit elképzeltünk. Noah ezt sajátos és eredeti módon akarja megvalósítani.

Most már csak az a kérdés, hogy miként oldják meg azt a problémát, hogy A nyolcadik utas: a Halál és folytatásai szerint a Földön nem tudtak ezekről a lényekről a Nostromón történt incidensig. Valamint, hogy figyelmen kívül hagyják-e akkor a Prometheus történéseit, amely nagyjából ugyanabban az időszakban játszódik, mint amikor ez a sorozat is. Reméljük ezekre is gondolnak a készítők.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.