Hirdetés

Préda - megkapó előzetesen a gyilkos aligátor

|

Bűnös élvezetnek tűnik Sam Raimi legújabb projektje, és a trailer alapján a jobbik fajtából.

Hirdetés

Kiadták az első előzetesét a Préda (angolul Crawl) című katasztrófa- és horrorfilmnek, ami habár első ránézésre a műfaj szokásos formátumát használja, mégis változtat az eddig bevált recepten. Ugyanis ebben a filmben nem mutánsok, cápák vagy anakondák törnek az emberek életére, hanem az aligátorok, egészen pontosan az aligátor, hiszen csak egy van benne (az előzetes ezt sugallja). Viszont nem nevezném csak ettől ígéretesnek a filmet, több is van benne, mint amit elsőre gondolnátok.

Hirdetés

Először is nem elég, hogy egy vérengző aligátor fogja kettéharapni a filmben felbukkanó emberek nagy részét, hanem még a természet is bejön a buliba: a történet szerint egy hurrikán fogja szétszedni Florida utcáit és házait, így a kormány evakuálni kezdi az egész várost. Főhősünk, Haley (Kaya Scodelario, akit eddig láthattunk a Sam Rockwell-féle Holdban, avagy a hónapban debütáló Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványban) visszamegy a házukba, hogy kimenekítse ottrekedt apját (Barry Pepper - Ryan közlegény megmentése, A félszemű, Halálsoron), viszont az emelkedett vízszint miatt egy éppen arra járó aligátor is megnehezíti a dolgát.

Nem tudni, hogy mennyire hihetünk majd az előzetesben látottaknak, de nagyon úgy fest a dolog, hogy az egész film ebben az egy házban (meg a pincéjében) fog játszódni aligátorostól, hurrikánostól, és emiatt mondom azt, hogy oda kellene figyelni a Prédára. Ha végig fenn tudja majd tartani a feszültséget, mint például a Vaksötét, akkor egy kellemes másfél óra elé nézhetünk. És nem utolsó sorban a filmet végig Sam Raimi felügyelte, akinek az örökbecsű Gonosz halott-trilógiát köszönhetjük (meg sem érdemeljük azokat a filmeket, annyira fantasztikusak), vagy a Pókember-mozikat. Mi nagyon reménykedünk, hajrá-hajrá!

 

A Préda Amerikában július 12-én debütál a mozikban, idehaza egy nappal előtte. Titeket meggyőzött az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.