Hirdetés

Gyönyörű ízelítőt kapott Joel Coen új filmje, a Macbeth tragédiája

|

A munkálatokban ezúttal csak Joel vett részt a Coen-tesók közül, de a videó alapján nincs okunk a panaszkodásra.

Hirdetés

Ha a Coen-tesók egy új filmet készítenek, az egészen biztosan eseményszámba megy. A 2018-as Buster Scruggs balladája óta nem jelentkeztek új alkotással, és az elmúlt hetek/hónapok hírei alapján könnyen lehet, hogy már nem is fognak. Hiszen a tesók egyik tagja, Ethan jelenleg már nem akar a filmezéssel foglalkozni, átadta a stafétabotot teljes egészében Joelnak. Aki viszont nem búslakodott/késlekedett, hiszen máris megjelent legújabb filmjének, a Macbeth tragédiájának (The Tragedy of Macbeth) az első, hivatalos ízelítője.

Hirdetés

A Macbeth tragédiája forgatókönyvét Joel Coen az eredeti William Shakespeare dráma alapján írta meg, hasonlóan mint anno 2000-ben az Ó, testvér, merre visz az utad? kapcsán is Homérosz esetében. Nem tudni, hogy mennyire dolgozta át az eredeti királydrámát az egyketted tesósarj, a szűk egyperces ízelítő alapján viszont elmondható, hogy a film a dráma történelmi korszakát, hangulatát és stílusát megtartani látszik. A címszereplőt az utánozhatatlan Denzel Washington, Lady Macbeth-et (azaz a feleségét) pedig Joel Coen hitvese, Frances McDormand alakítja. Mellettük olyan színészek bukkannak majd fel a filmben, mint Brendan Gleeson, Harry Melling, Ralph Ineson, Corey Hawkins és bátran számíthatunk majd cameókra is.

A Macbeth tragédiája az Apple TV+-on debütál majd jövő január 14-én (limitáltan a mozikban pedig december 25-én kerül). Ti mit gondoltok, a The Green Knight mellett még egy fantasztikus középkori filmet láthatunk majd?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.