Hirdetés

Szinkronosan is bestiális a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei legutóbbi előzetese

|

De akkor most Kommikulusz, vagy Komikulisszimusz?

Hirdetés

A kérdés annyiban jogos, hogy a Harry Potter és az Azkabani fogoly filmváltozatában a könyvben szereplő mumus űző Komikulisszimusz varázsige lerövidült Kommikuluszra. Ennek nyilván a legegyértelműbb oka az volt, hogy így passzolt a szereplők szájmozgására (plusz Draco Malfoy epés megjegyzésére), mindamellett az eredeti Riddiculushoz is közelebb állt. Ehhez képest a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei nyitó képsoraiban a Hugrabugos diákok - beleértve a fiatal Göthe Salmandert - Komikulisszimuszt kiáltanak, miközben a Jude Law alakította Albus Dumbledore a mumus elűzésére tanítja őket. (Hogy a teremből és a tananyagból kiindulva Sötét Varázslatok Kivédése óra keretein belül, vagy ahogy a könyvekben is szerepel Átváltoztatástanon, az nem egyértelmű, de a mumus mindkét óra tananyagába beépíthető.) Mindenesetre a többi Comic-Conon kiadott előzeteshez hasonlóan a nálunk legnagyobb érdeklődésre számot tartó Harry Potter spin-offhoz is megjelent a szinkronos trailer az InterCom jóvoltából a Godzilla és a Shazam után és ez bizony még mindig annyira üt, mint Hermione a pipogya Malfoy képét.

Hirdetés

És mivel még nem a végleges szinkronról beszélünk, hanem csak az előzeteshez felvettről, nem kell félni, hiszen a filmen még az utolsó simításokat végzik, ezért a fentebbi kis varázsige mizéria is könnyedén megoldódhat a bemutatóig. Pláne, hogy a film fordításáért J.K. Rowling könyveihez hasonlóan most is Tóth Tamás Boldizsár felel, akinek nem csak sikerült nagyszerűen átültetni az írónő nyelvi leleményeit, hanem még rájuk is srófolt. Ugyanakkor az alábbi képsorokban megnyugtatásául mindenki a megszokott hangját kapta.

Eddie Redmayne éppen annyira elválaszthatatlan mostanra Szatory Dávidtól, mint Jude Law Stohl Andrástól, Nagy Ervin viszont egyelőre éppen hogy túltolja Johnny Deppet (még Depphez mérten is): az előző rész végén abban a két mondatban pont hogy visszafogott, kimért volt a figura és az eddigi előzetesek, valamint Depp játéka sem ígér mást. Ugyanakkor a trailer végén felbukkanó Nicolas Flamelként vinnyogó Epres Attila telitalálat, már csak azért is, mert pont annyira szokatlan Epres általában szinkronizált, marcona és/vagy dörzsölt figuráitól (Statham életmű, Les Grossman a Trópusi viharból), mint amennyire a Vasembert és (LEGO) Batmant rendre megszólaltató Fekete Ernő Jacob Kowalsky-ként, aki már az előző részben is briliáns volt. Pedig Epres Attila számára (a többiekkel ellentétben) nem idegen terep Harry Potter világa, mivel a Halál Ereklyéi első részében Yaxleyként dörmögött jóízűeket.

Hogy milyen lesz a magyar változat és maga a film, arra már nem kell sokat várnunk, hiszen november 15-től a bestiák berontanak a honi vásznakra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.