Hirdetés

Megkapó előzetest kapott a magyar horrorfilm, a Post Mortem

|

A vizsga rendezője dirigálta le ezt a nem mindennapi magyar filmet.

Hirdetés

A Post Mortemre, vagyis Bergendy Péter (A vizsga, Trezor) legújabb filmjére máris hatalmas súly nehezedik, de pontosan ez emelheti ki az átlagos középszintből, és válhat egy igazi mérföldkővé - ha jól fog elsülni. Ugyanis ez a film egy a magyar közegben nem annyira népszerű műfajt fog megeleveníteni, nevezetesen a horrort. Természetesen készült már egynéhány hazai horrorfilm (például többek között A martfűi rémet is ide lehet sorolni), de korántsem annyi, mint az angoloknál/amerikaiaknál. A Post Mortem pedig nem pusztán ezen változtathat.

 

Hirdetés

A történet az első világháború után fog játszódni, főhősünk pedig munkáját tekintve egy vándorfotós. Ám nem holmi átlagos fotósról beszélhetünk, hiszen Tomás sokkal inkább a halottak utolsó fényképét készíti el a családok számára. Ezt persze rengeteg ember gyomra már nem veszi be, így sokszor szúrós pillantásokat és megvetést kap a jöttmentektől. A bonyodalmak viszont ott kezdődnek, amikor is egy tizenéves kislány kérésére egy isten háta mögötti faluba látogat el Tomás, ahol hamar rájön, hogy a helybélieket különböző kísértetek tartják félelemben. Ezen felbuzdulva a férfi elhatározza, hogy kideríti, miért nem nyugszanak ezek a szellemek.

A Post Mortem egy magyar közegbe átültetett salemi kísértethistória lesz, mégis az atmoszférája és a hazai környezete miatt újítónak hat. Az előzetes nagyon profin teremti meg a hangulatot, és egy-egy pillanat erejéig láthatjuk is, hogy olyan színészek fognak felbukkanni a filmben, mint Klem Viktor, Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Hais Fruzsina vagy éppen Reviczky Gábor. Ha minden jól megy, akkor 2021 januárjában már a mozikban élhetjük ezt a magyar horrort. Titeket meggyőzött ez az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.