Hirdetés

Aki bújt - szinkronos előzetesen a bújócskás horror

|

Még hogy Hollywood kifogyott volna az eredeti alapötletekből.

Hirdetés

Manapság egyre nehezebb olyan alapötlettel előállni, ami ténylegesen eredetinek mondható akár részében, akár egészében. Ennek az egyik legjobb módja, hogy olyasfajta zsánereket, műfajokat keresztezünk, melyek elsőre összeférhetetlennek tűnnek, viszont egy ügyes forgatókönyvíróval és persze egy precíz rendezővel karöltve semmi sem lehetetlen. Ilyen volt a két évvel ezelőtti Tűnj el!, a közel zseniális Ház az erdő mélyén vagy éppen a Better Watch Out, amiben összekutyulták a Reszkessetek, betörőket! a horror-thriller elemekkel. Ebbe a sorba csatlakozik be egy új jöttment film, a Ready or Not, amiről egészen idáig nem is sejtettük, hogy készül, aztán az első hivatalos előzetes megtekintése után rögvest meg is értettük, miért.

Hirdetés

A Ready or Not egy olyan horrorfilm lesz, aminek papíron egyenesen blőd története lesz, ami csak a műfaj elkötelezett rajongóit nyerte volna meg - viszont ezzel az előzetessel sokunk figyelmét felkeltette bizonyos okokból kifolyólag. Az egyik ilyen maga a sztori, ami egy házassággal indul, ahol az ifjú menyasszony (az imádni való Samara Weaving, akinek Smith ügynök, vagyis Hugo Weaving a nagybácsija) közvetlenül a ceremóniát követően a férje családját látogatja meg, hiszen náluk már-már szokássá vált, hogy ha új ember lép be a családba, akkor bizony közösen játszaniuk kell egy játékot. Most épp a bújócskát dobta ki a gép (szó szerint), így az ara - nem tartva semmitől - belemegy a játékba. Azt már viszont nem tudja, hogy ez a bújócska életre-halálra megy, ugyanis a család egy kissé nagyon elvetemült és őrült, szóval egy házbeli vadászat veszi kezdetét: ha életben marad, nem találják meg reggelig, akkor nyert, ellenkező esetben meghal.

Ez a történet rettentő bagatell, mi már abból is megnéznénk egy kisfilmet, hogy mi alapján bólintott rá a stúdió. Viszont az előzetest elnézve meglepően ügyesen kezelik az alapanyagot: ha végig fenn tudja majd tartani a suspence-t, az izgalmat, azt az őrjítő klausztrofób érzést, mint anno 2016-ban a Vaksötét is, akkor egy rossz szavunk sem lehet a Ready or Not-ra. Samara Weaving mellett (akitől ráhangolódásképp feltétlenül ajánljuk megtekintésre a netflixes The Babysittert) feltűnik még a filmben Mark O'Brien (Halt & Catch Fire, Érkezés), valamint Henry Czerny (Mission: Impossible, Éles tárgyak) is. A várható hazai premier augusztus 22.

Magyar: 

Angol: 

 

Titeket meggyőzött az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.