Hirdetés

A Legenda vagyok rendezője hozza tető alá a Netflix Bioshock filmjét

|

Úgy néz ki, hogy tényleg megvalósul a projekt, méghozzá nem is akármilyen stábbal.

Hirdetés

Egy emberként ugorhatott fel örömében a méltán híres és kultikus videojáték, a Bioshock-franchise rajongóinak tábora, miután pár hónappal ezelőtt hivatalossá vált: végre tényleg elkészül belőle egy adaptáció. Akkor annyi derült csak ki, hogy a Netflixre jön majd a film, most viszont ismét hallatott magáról a projekt. A stúdiófejesek ugyanis megtalálták a szerintük tökéletes rendezőt és forgatókönyvírót az adaptáció élére.

Hirdetés

A hírt a Deadline hozta le elsőként, akik megtudták, hogy Francis Lawrence-t (Legenda vagyokConstantine, a démonvadász, Az éhezők viadala: Futótűz) sikerült megnyernie a rendezői székbe, míg forgatókönyvírónak azt a Michael Greent szerződtették le, aki a Logan, az Alien: Covenant, vagy éppen a Szárnyas fejvadász 2049 történetét is írta.

A film rendezői és írói pozíciói az egyik legkeresettebb munkák közé tartozott az iparágban az elmúlt hónapokban, miután a Netflix februárban bejelentette, hogy a Take-Two Interactive-val és annak játékkiadó leányvállalatával, a 2K-val közösen belevágnak egy BioShock-film elkészítésébe. A stúdió és partnerei azóta nagyon elhivatottak azt illetően, hogy kik készítsék majd el a filmet, és A-listás rendezők és írók után kutattak a feladatra.

A kritikusok által elismert és díjnyertes videojáték-franchise három részt élt meg idáig (BioShock - 2007, BioShock 2 - 2010, BioShock Infinite - 2013) és több mint 39 millió példányban kelt el világszerte. Volt idő, amikor úgy tűnt, hogy az Universal stúdiónál hozzák össze a filmet (először Gore Verbinski, majd Juan Carlos Fresnadillo rendezésében), ám ezek végül különböző okok miatt mégsem valósultak meg.

Az idén 15 éves Bioshock története - legalábbis az első kettőé - egy hatalmas víz alatti városban, Rapture-ben játszódik az 1960-as években, amely a tökéletes és hibátlan város terveként épült fel a kiváltságosok számára, elzárva minden külső zavaró tényezőtől. Ez az utópia azonban hamar disztópiába fordul át, amikor felfedezik az "ADAM"-et, egy erős génmódosító anyagot, amely a plazmidok létrehozásához vezet - mutagén szérumokhoz, amelyek emberfeletti képességeket, például telekinézist és pirokinézist biztosítanak a használójuknak. A város ennek köszönhetően pedig szép lassan a káosz és az őrület martalékává vált.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.