Hirdetés

A Warner Bros. pert kapott a nyakába a Mátrix: Feltámadások miatt

|

Akár elégedetlen mozinézők revansáról is szólhatna ez a hír, de jelen esetben a Warner egyik produkciós partnere érzi úgy, hogy átverték.

Hirdetés

Pert indított a Village Roadshow Pictures a Warner Bros.-szal szemben, méghozzá azért, mert úgy gondolják, hogy a stúdió szabotálta a Mátrix: Feltámadások mozis bemutatását azáltal, hogy az HBO Maxen is elérhetővé tették a filmet a premier időpontjában. Nem ez az első eset, hogy konfliktust okoznak a mozis és streaminges párhuzamos bemutatók, hiszen hasonló okokból kifolyólag kapott össze Scarlett Johannson a Disneyvel, vagy maradva a Warnernél, Christopher Nolan is emiatt intett búcsút hosszan tartó partnerségének a stúdióval.

Hirdetés

A Mátrix: Feltámadások egy lezártnak hitt trilógia negyedik etapja volt, ami alcímével és ambícióival ellentétben nem tudta érdemben feltámasztani a népszerű franchise-t. Nem csupán kritikailag, hanem pénzügyileg is bukásnak könyvelhető el Lana Wachowski filmje, ami a maga 148 millió dolláros bevételével mindössze a negyedét volt képes generálni a kritikailag ugyancsak nem túl népszerű Mátrix: Forradalmaknak. A Village Roadshow több filmen is együtt dolgozott már a Warnerrel, így az új Mátrixba is befektették a maguk pénzét. A satnya bevételi adatokat látva nem meglepő tehát, hogy a produkciós cég nincs elragadtatva a Warner Bros. újdonsült üzletpolitikájától.

"A Warner Bros. lépései nem csupán azt tették biztossá, hogy a Mátrix: Feltámadások ne teljesítsen jól a kasszáknál, hanem emellett komoly károkat okoztak az egész Mátrix franchise megítélésének is. Kérdés nem fér hozzá, hogy a Mátrix: Feltámadások alacsony bevételi adatai rongálják ennek a nagynevű franchise-nak az értékét, hiszen ha egy film nem profitábilis, akkor az általánosságban visszatartja a stúdiókat attól, hogy további folytatásokba és kapcsolódó filmekbe fektessenek a közeljövőben."

A per szövegezésében továbbá arra is kitérnek, hogy az HBO Maxre való feltöltés következtében teret adtak a kalózváltozatok előtt is, ezzel tovább rontva a mozis bevételeket. A Warner Bros. a Village Roadshow beleegyezése nélkül jelentette meg a filmet a streamingplatformján, amelynek ilyen jellegű terjesztéséből egyetlen fityinget sem látott utóbbi. Továbbá a Village Roadshow azért is átverve érzi magát, mert a film csekély bevételei miatt képtelen megfizetni a Warner Bros.-nak a szerződésben foglaltakat, ami feljogosítaná őket arra, hogy osztozzanak a tulajdonjogon. Állítólag a Warner már eddig is azon munkálkodott, hogy megfossza a Village Roadshowt olyan közös filmek jogaitól, mint például a Charlie és a csokigyár vagy a Holnap határa.

Nem maradt csendben és igyekezett kiállni a maga igazáért a Warner Bros. is miután beperelték. Kiderült, hogy korábban éppen ők kezdeményeztek egy döntőbírói eljárást a Village Roadshow-val szemben, mivel azok nem teljesítették a szerződésben foglaltakat.

"Ez csupán könnyelmű kísérlet a Village Roadshow részéről arra, hogy kikerüljék a szerződés rájuk eső részét és elkerüljék az eljárást, amit múlt héten indítottunk velük szemben. Nem kérdéses, hogy számunkra kedvező kimenettel zárul majd az ügy."

Nem kizárt, hogy jelen esetben a streaming kártya csupán egy ürügy, de itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a filmipar nagy változásokon megy keresztül, amelyeket meg kell tanulnia jól kezelni a kisebb és nagyobb stúdióknak egyaránt.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.