Hirdetés

A Warner kibővítené a Harry Potter-franchise-t

|

És erre már meg is találták az illetékest.

Hirdetés

A J.K. Rowling által megálmodott Harry Potter az első könyv kiadása óta az egyik legkelendőbb brand, a popkultúra szerves részévé vált, amelyben a Bogoly Berti Féle Minden Ízű Drazsé választékában lehet mindent találni a plüss Hedwigtől kezdve az ágyneműn át a Lego készletekig. Nem kis részt a Warner Bros. Studio filmadaptációinak hála, amelyek közül az első film, a Bölcsek köve idén lesz (bármilyen szörnyű is kimondani) 20 éves, az utolsó film, a Halál ereklyéi II. rész pedig idén 10 esztendős. (Ilyenkor érezzük szükségességét beszerezni egy időnyerőnek.) A széria több mint 7.7 milliárd dollárt termelt a mozipénztáraknál és a fent emlegetett merchandisingból még garantáltan rengeteget. 

Hirdetés

Azonban Rowling továbbra is viszonylag anyatigrisként védi gyermekét. A Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab fanservice jellegét ugyan sokan felrótták (noha Rowling inkább csak a fel nem használt ötleteivel járult hozzá a folytatáshoz, azt nem ő írta), de maga a darab hatalmas közönség és szakmai sikerrel fut New Yorkban és Londonban egyaránt. A Legendás állatok spin-offok már sokkalta ellentmondásosabbak. Az első rész a maga több mint 812 milliós bevételével kifejezetten decens volt, de meg sem közelítette a fenti nyitó és záró epizódok 1 milliárdos bevételét, a Grindelwald bűntettei pedig mind a maga 654 milliós bevételével és megosztó kritikai fogadtatásával negatív nyomot hagyott a rajongókban. Ehhez pedig hozzájárultak Rowling hangos transzellenes megnyilvánulásai, valamint Johnny Depp botrányai és kirúgása a franchise éléről. Azonban mindezek ellenére a széria továbbra is a Warner egyik kiemelt portékája és Rowling meggyengült pozícióját kihasználva igyekeznek további pénzeket kisajtolni... mármint a rajongók kedvére tenni.

A Variety értesülései szerint ugyanis a Warner tavaly kinevezett ügyvezetője, Tom Ascheim fogja mostantól felügyelni mindent, amihez a Harry Potternek és a teljes Wizarding Worldnek köze van. Ascheim eddig a Warner gyermek, ifjúsági filmekért és klasszikusokért volt felelős (többek között Fecsegő Tipegők rajzfilmért) és közvetlenül a WarnerMedia fejének, Ann Sarnoffnak jelent majd, emellett feladata lesz tartania a kapcsolatot Rowlinggal és annak stábjával, valamint a stúdió birtokában lévő ingatlanok, üzlethelyiségek, valamint egyéb platformokon lévő Harry Potter tartalmainak a bővítése.

Mivel még semmilyen konkrét tervet nem jelentettek be és a végső szó egyelőre továbbra is Rowlingnál van (egyelőre!), ezért nehéz lenne találgatásokba bocsátkozni, hogy ez mit is takar pontosan. Vélhetően a stúdió vérszemet kaphatott, ahogy a Disney a Star Wars tartalmait gyártja streamingre és egyéb médiumokra (pl. videojátékok), és az elkövetkezendő időszakban az már egyértelmű, hogy a stúdió kiemelt figyelmet szentel a streaming platformjára, az HBO MAX-ra, szóval nem lenne meglepő, ha oda is érkezne valamilyen, a varázsvilághoz köthető tartalom idővel. Ez jelenthet éppúgy élőszereplős, vagy animált sorozatot, mint a Hogwarts Legacy-hoz hasonlatos videojátékokat, esetleg további élményparkokat világszerte.

Természetesen Sarnoff igyekezett kihangsúlyozni, hogy mekkora öröm és lehetőség, hogy Ascheim gondozhatja a portékát kiemelve, hogy 

vállalat szerte azon dolgoznak majd, hogy kreatív és előremutató módon releváns tudjon maradni a varázsvilág az elkövetkezendő években.

Ascheim még hozzátette, hogy:

Évek óta elkötelezett rajongója vagyok a Harry Potternek és csodálattal figyeltem azok munkáját, akik eddig kezelték. Megtisztelő számomra, hogy olyan embereket vezethetek, akik maguk is hozzájárultak ahhoz, hogy ez az értékes márka olyan sokat jelentsen a rajongóknak világszerte. Alig várom, hogy felfedezzük, tovább bővítsük az ebben a világban rejlő lehetőségeket.

Reméljük, hogy ez nem Star Wars szintű nosztalgia maximalizálást jelent majd, amiben 40 év múlva is azt nézhetjük és annak örülhetünk, amint a CGI-jal megfiatalított Daniel Radcliffe vagány mód Capitulatusok szórása közben lefegyverez egy rakás halálfalót. Ti mire lennétek kíváncsiak ebből a világból és milyen formában?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.