Hirdetés

Kevesebb Alienre számíthatunk a Covenant folytatásában

|

Viszont több létfilozofáló androidra és a mesterséges intelligenciát firtató kérdésre.

Hirdetés

Már évekkel ezelőtt lemondtunk arról, hogy nyomon tudjuk követni, hogy éppenséggel Ridley Scott mit gondol az Alien-franchise-ról, és merre akarja tovább vinni. A Prometheus tájékán azt állította, hogy már senki sem kíváncsi rájuk, majd annak vegyes fogadtatása után már nem csak több xenomorfot ígért, hanem a folyatás is Alien néven futott, vélhetően nem kis részt stúdió és rajongói nyomásra, aminek meg is lett az eredménye az Alien: Covenant megalkuvó természetének a képében. Most viszont úgy fest, hogy mégis jó irányba kívánja terelni a szériát, ami különösen üdvözítő abban az esetben, ha jövőre máris forgatnának, amihez persze még a 20th Century Fox-nak is lesz egy-két szava.

Hirdetés

Abban talán egyet lehet érteni, hogy a Prometheus és a Covenant legérdekesebb és legizgalmasabb karaktere a Michael Fassbender alakította David-é, akit lényegében a Covenant végére meg is tettek főszereplővé. Egyrészt bátor húzás egy ennyire szociopata androidot, mint ő egy stúdiófilmben főszereplővé tenni, másrészt szembetűnő, hogy Scott mennyire nem szereti az emberi karaktereket ezekben a filmekben, hiszen jobbára mindet kinyírja végül. A Szárnyas fejvadász 2049-ben ezúttal csak producerként tevékenykedő rendezőt az Empire magazinnak sikerült mikrofonvégre kapniuk, amelyben a következőket nyilatkozta:

Úgy vélem, hogy az alienek evolúciója már szinte teljesen lezárult, de próbáltam ezt a vonalat továbbgondolni, és egy másik történetszálat felvezetni, amely az androidokat állítaná a középpontba. Milyen világot teremtene egy mesterséges intelligencia, ha ő lenne egy új bolygó vezetője. Egészen nagyratörő terveink vannak.

Persze ezekhez a nagyratörő tervekhez még a stúdiónak is lesz pár szava, akik elvenni készülnek Scott kedvenc játékát, miután a Covenant minden téren alul teljesített az elvárásoknak. Ugyanakkor való igaz, hogy Davidben, mint egy isten komplexusban szenvedő entitásban számos izgalmas lehetőség rejlik - mind történeti, mind létfilozófiai kérdéseket illetően - az alienek pedig már a Covenantben is érezhetően nyomásgyakorlásra kerültek bele és Scott inkább foglalkozott volna a megkezdett Prometheus szállal és a Teremtőkkel. Akik állítólag a folytatásban hangsúlyosabb szerephez jutnak, elvégre az egyikük mellkasából pattan majd ki David egyik kis házi kedvence az LV-426-on, amelyre majd Ripley-ék rátalálnak. De miután Scott az elmúlt években rengeteg mindent mondott és a stúdiónál is inog a pozíciója, kezeljük mindezt erős fenntartásokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.