Hirdetés

Ridley Scott egy új Alien filmen dolgozik?

|

A veterán rendező nem mondott le a klasszikus franchise-ról.

Hirdetés

Ridley Scott már korábban is beszélt arról, hogy a Disney szeretne új életet lehelni az Alien-franchise-ba a Fox felvásárlásával, amivel elindítanák a családbarát jellegéről is híres cég új, felnőtteket megcélzó divízióját. Scott a széria 40. évfordulója kapcsán mesélt a Varietynek arról, hogy mire számíthatnak a rajongók a jövőben.

Hirdetés

A durván félszáz rendezést maga mögött tudó Scott nem szépített, és egy igazi baklövésnek nevezte az Alien vs. Predator vonalat, és emiatt is döntött úgy a stúdióval együtt, hogy egy előzményszéria képében új oldalról közelítik meg a franchise-t - ennek a projektnek volt az első képviselője a Prometheus. A Michael Fassbender fémjelezte film egyébként Scott szerint nem sikerült rosszul, a második felvonás, az Alien: Covenant viszont egymaga elvágta a lehetőségét annak, hogy trilógiává érhessen az új irány.

Eleinte tervben volt egy Alien: Awakening címen futó film is, ami lezárta volna a Prometheus által megkezdett szériát, a Covenant óta viszont vajmi keveset hallani a projektről. A Variety értesülései szerint viszont mégis elkészülhet a harmadik Alien-előzménymozi, aminek forgatókönyvén már jelenleg is dolgozik Ridley Scott, ám mindez hivatalosan még nem lett megerősítve. Scott a beszélgetés során hozzátette, jelenleg is azon agyalnak a stúdiónál, hogy merre lenne érdemes továbbvinni az Alien-univerzumot, egy esetleges harmadik előzményfilm viszont alaposan feladná a leckét - már ha tényleg a megújulás az elsődleges cél.

Mi mindenesetre nagyon bízunk abban, hogy az Alien-franchise egyhamar összeszedi magát és új lendülettel térhet vissza, mert egy máig hiánypótló sci-fi-horror sorsa forog kockán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.