Hirdetés

Áll a bál: kiszivárgott Jimmy Kimmel Oscar-nyitóbeszéde, több színész is bepereli

|

Az Akadémia fejvesztve próbál tüzet oltani, Will Smith pofonja ehhez képest sétagalopp volt.

Hirdetés

Több hivatalos szervezet, köztük a színészek szakszervezete (SAG-AFRA) és az Amerikai Írók Céhe (WGA) is az Akadémia beperlésével fenyegetőzik, miután a legfrissebb Apple update miatt kiszivárgott a Jimmy Kimmel eredeti nyitóbeszédét tartalmazó levelezés a házigazda és az Akadémia között.

Kimmel pár héttel ezelőtt lépett fel immáron harmadjára az Oscar-gála showmanjeként, és habár az élő adásra moderálta magát és a kiszivárgott viccek nem hangzottak el a nyilvánosság előtt, több sztár is kiakadt az Akadémia és a híres műsorvezető közötti levelezésben elhangzott "poénokon".

Hirdetés

"Chris Rockkal ellentétben tőlem aztán biztos nem úszta volna meg csupán csak egy pofonnal" - akadt ki Twitteren és Instagramon egyaránt Dwayne "The Rock" Johnson, akit Kimmel többször is "közröhej tárgyává tett" az eredeti beszédében. A műsorvezető többek között megemlíti, hogy "az egyetlen hierarchia, amit Black Adam átrendezett, az maximum a DC stúdió vezetősége egy ekkora anyagi bukó után", valamint, hogy "valahol egy Coronita after-partyn Vin Diesel épp elszórja a Black Adam összes bevételét a Rock bocsánatkérő levelét olvasva, hogy fogadja vissza a családba".

De itt még korántsem ért véget Kimmel ámokfutása. A teljes levelezést az Akadémia tagjaival nem szeretnénk közzétenni, de íme néhány kiragadott példa a végül el nem hangzott poénok közül:

Az elnyújtott műsoridő kapcsán: Kimmel megjegyzi, hogy "igyekszünk ezt a három órát a korábbi évekkel ellentétben nem halálunalmasan lebonyolítani - úgy is mondhatnánk, próbálunk nem egy A hatalom gyűrűi sorozatot húzni, mi szeretnénk, ha maradna közönségünk az első egy óra után is".

Az elcsúsztatott Aquaman 2-t sem kíméli: "Nem elég, hogy elcsúsztatták egy évvel szerencsétlen filmet, hátha addigra elfelejti a közönség az Avatar 2-t, de most újra kell forgatni Amber Heard összes jelenetét is. 'Családban marad' jeligével valószínűleg ezt is Mads Mikkelsenre bízzák."

John Krasinski és a Doctor Strange 2 esetében Kimmel megemlíti, hogy "legszívesebben Krasinskinek adná a legjobb színésznek járó díjat, hiszen ahhoz tényleg kimagasló tehetség kell, hogy egy ekkora idióta alakítsa a világ legokosabb emberét". Noha akkor nem tudhatta, de az a kiszivárgott sor sem szerencsés Kimmel helyzetét tekintve, amiben Jonathan Majorst üdvözíti: "igazán ÜTŐSNEK néz ki Kang szerepében".

Martin McDonagh ("Brűzsben" és "Inisherin sikítószellemei") Oscar-jelölésére is reflektál: "Martin, testvérem, imádlak, te vagy a legjobb, de az európai szofisztikált stílusodnak esélye sincs egy olyan filmmel szemben, amiben egy karakter szándékosan ugrik egy s*ggest egy dildóra". McDonagh egyébként azon kevesek közé tartozik, aki nem óhajtja perelni Kimmelt: "Hé, az én filmemet legalább látta valaki, nem úgy, mint majd az Indiana Jones 5-öt!" - hangzott el az író-rendezőtől. McDonagh felesége, Phoebe-Waller Bridge (Indiana Jones 5) nem óhajtott nyilatkozni a témában.

Egy ponton hálát ad Tom Cruise-nak, miszerint "végre volt egy olyan Oscar-jelölt film, amit láttak is az emberek és nem kell úgy tenniük, mintha érdekelte volna őket - nézek itt rád, Women Talking." A Women Talking teljes stábja pereli Kimmelt a viccért, a jelenleg Romániában rezidens Andrew Tate szerint "nem kell aggódni, csupán csak szerepben maradtak".

Egyelőre folynak a tárgyalások az említett szervezetek között, hogyan lehetne ezt hosszas pereskedés és bíróságra járkálás helyett "okosba'" megoldani, viszont egyelőre úgyfest, ez nem fog menni: Kimmelt legutóbb ugyanis a feltörekvő sztár ügyvéd, James Morgan "Jimmy" McGill társaságában kapták lencsevégre.

Továbbá, noha egyelőre csak pletyka szintjén kering az információ, a felháborodott színészek oldalát állítólag maga Matt Damon foghatja össze.

A teljes cenzúrázatlan beszédet elolvashatjátok az alábbi linken: Kimmel eredeti beszéde

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.