Hirdetés

Animációs film készül Az élőhalottak éjszakájából

|

George A. Romero kultikus 1968-as filmje animációs köntöst kap.

Hirdetés

Az élőhalottak éjszakája (eredeti angol címén The Night of the Living Dead) mind a mai napig egy megkerülhetetlen alkotás, ami közel tökéletesen mutatja be az igazi zombikat. Sajnos ma már a különc, gyermeket szülő és ütéseket-golyókat kikerülő harci zombik a menők (köszönhetően többek között a Zack Snyder-féle katasztrofális A halottak hadserege mozinak), és kevesen emlékeznek rá, milyenek voltak az igazi, tényleg félelmetes élőhalottak. Mindezt viszont lehet, újra megtapasztalhatjuk, hiszen a George A. Romero által rendezett 1968-as klasszikus újjáéled egy animációs film formájában.

Hirdetés

Ha hihetünk az előzetes híreszteléseknek, akkor a Jason Axinn (Játssz, amíg élsz) dirigálta animáció nem fog eltérni az eredeti történettől - amiből egyébiránt 1990-ben készült már egy igencsak remek remake Tom Savini rendezésében. Egy testvérpár meglátogatja szüleik sírját, de a temetőből már nem tudnak kijutni, hiszen elözönlik a helyet a zombik. Egyikük meghal, az életben maradt testvér pedig egy közeli házba menekül, ahová több túlélő is tart. Nyilvánvalóan egy az egyben képtelenség átültetni Az élőhalottak éjszakáját modern animációs közegbe, leginkább az akkori társadalomkritikus mivolta és a burkoltan bicskanyitogató stílusa miatt. Viszont ha Axinnék mernek újítani, akkor mindez remek táptalajt tud biztosítani egy régimódi és manapság sajnos elfeledni látszó horrorzsánernek.

Az egyelőre The Night of the Animated Dead (Az animált halottak éjszakája?) munkacímen futó filmhez olyan színészek fogják kölcsönözni a hangjukat, mint Josh Duhamel (Jupiter hagyatéka), Dulé Hill (Nagypályások), Katharine Isabelle (Álmatlanság), Katee Sackhoff (Oculus) vagy éppen Jimmi Simpson (Westworld). Előzetes megjelenési dátum még nem érkezett, de az elmondások alapján egyenesen Blu-rayre és DVD-re fog megjelenni.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.