Hirdetés

Elképesztő összegből készülnek az Avatar folytatásai

|

James Cameron a héten megkezdi a filmtörténelem legnagyobb vállalkozását és egyszerre forgat le négy Avatar részt, egy ekkora volumenű projekt pedig hatalmas kiadást is jelent a kiadó számára, de a 20th Century Fox nem spórol semmin.

Hirdetés

Hosszú várakozás és előkészítés után a héten végre elrajtol az Avatar folytatások forgatása, James Cameron egyszerre fogja letudni mind a négy részt, amelyek 2020-tól kezdődően jelennek majd meg. A Fox pedig mindenben partnere a nagyot álmodó rendezőnek, amely kapcsolat nem éppen megalapozatlan, hiszen a legelső Avatar közel 2,8 milliárd dolláros bevételt hozott számukra, ezzel kiérdemelve magának a minden idők legsikeresebb filmje titulust, miközben a második helyen 2,2 milliárddal tanyázó Titanicot is Cameron álmodta vászonra, szintén a Fox-nak hozva elképesztő bevételt.

Hirdetés

A bizalom tehát adott. Olyannyira, hogy a Deadline értesülései szerint a négy Avatar folytatásra összesen több mint 1 milliárd dollárt szán a 20th Century Fox. Az összeg csak első olvasatra tűnik szürreálisnak, hiszen ha jobban belegondolunk, a 2009-ben megjelent első fejezet is közel 240 millió dolláros büdzsét mondhat magáénak, most pedig több is forog egyszerre, tehát simán hihető, hogy a négy film darabja 250 millió dollárba fáj. 

Az viszont már egy más kérdés, hogy James Cameron példa nélküli vállalkozását hogyan fogadja majd a közönség. 2020-ban, az Avatar 2 megjelenésekor már 11 éves lesz az első felvonás, addigra a legnagyobb rajongókban is megkopik az emlék, a jelenlegi állás szerint a 3D-s láz már jóval előbb lecseng és könnyen előfordulhat az, hogy az Avatar franchise egy viszonylagos érdektelenséggel találja szembe magát. Másrészről viszont soha nem látott méretű marketingkampányra számíthatunk egy ekkora volumenű gigásztól, amely sokakat beszippanthat és újra beindíthatja az Avatar-hype-ot. Remélhetőleg megérjük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.