Hirdetés

Bosszúállók: Végtelen bevétel - Box Office

|

Vagyis rekord rekord hátán.

Hirdetés

Megtörtént végre a Bosszúállók: Végtelen háború bemutatója, amely okkal számított az év leginkább várt premierjének, ahogy azt már a Fekete Párduc jegyelővételeit megsúgó előrejelzések is mutatták. Azonban Vasemberéknek még a legvadabb jóslatokat is sikerült felülmúlnia, ezzel új nyitány rekordot állítva, amelyre a jövő évi negyedik rész is rálicitálhat.

Hirdetés

258,2 millió dollár az első hétvégén Észak-Amerikában. Ezzel új nyitányrekordot állított fel a Marvel üdvöskéje, a dobogó második fokár száműzve a Star Wars - Az ébredő Erőt, amelyre kereken 10 millió dollárt vert a hétfői elemzések szerint. Pedig kezdetben az előrejelzések szerint a 200 milliót is nyögvenyelősnek taksálták, aztán a már említett jegyelővételek feltornázták a prognózisokat és már csak az volt a kérdés, hogy vajon sikerül-e J.J. Abramséket letaszítani a trónról. Ez még vasárnap is némileg kétséges volt, hiszen a csütörtöki előrejátszások után a 4474 moziban futó film (ezzel a vászonszámmal is csak második a Gru 3 után), pénteki jegyeladásai "csak" 106 millió dolláron állt a mérleg, 15 milliós mínusszal Az ébredő Erőhöz képest. Azonban mind szombat, min vasárnap magasan felülmúlta a várakozásokat, hiszen a szombati napon 83 milliót keresett, kispadra ültetve az első Bosszúállókat és a Jurassic World-öt (69,6 millió dollár), valamint Abramséket (ők csak 68 milliót kerestek ezen a napon), és 69 milliót termelve még vasárnap is, az előrejelzésekre rálicitálva még így is rálicitálva laza 8 milliót, ezzel minden idők legerősebb szombatját és vasárnapját hozta. Elképesztő! Még úgy is, hogy a kritikák nem annyira makulátlanok sem a Metacriticen, sem a Rotten Tomatoes-on, legalábbis ezek alapján az MCU középmezőnyében foglal helyet, viszont a nézői visszajelzések kiemelkedően jók (Cinemascore: A), ami a hype és a különösen jó szájhagyomány mellett hosszútávon kifizetődő.

A tengeren túlról be kell érnie ezüst éremmel és a maga 382 milliós bevételével, a rekordot továbbra is a Halálos iramban 8 tartja 443 millióval, viszont azt Kínával együtt, miközben az ázsiai országban majd csak május 11-én, az oroszoknál csak ezen a héten debütál majd. Viszont Dom Torrettoék Észak-Amerikával együtt is csupán 542 milliónál jártak világszinten, a szuperhősök pedig 641 milliónál tartanak most, 1 híján 100 milliót ráverve a tuningolt autósokra és egy hétvége alatt majdhogynem beérve Az Igazság Ligája teljes bevételét (659 millió). Az viszont kéréses, hogy milyen gyorsan fognak elpárologni a nézők. Két hét múlva itt van Deadpool, utána pedig Han Soloék röpködnek egyet az Ezeréves Sólyommal, miközben Az ébredő Erőnek éppúgy nem volt riválisa jó ideig, mint a 2 hónappal az ismét a Top 5-ben leledző Fekete Párducnak (vélhetően sokan felfrissítették emlékeiket az új kaland előtt). És ugyan ennek fényében nehéz hinni az előrejelzéseknek, de elemzők szerint pont a fent említett filmek, valamint a megkésett kínai bemutató foghatják ki a szelet a Bosszúállók vitorlájából, vagyis 1,7-1,8 milliárd lehet a végcél.

Eközben gyönyörűen tartja magát a Hang nélkül is. John Krasinski mozija a dobogó második fokán foglalt helyett és eddig 148 milliót gyűjtött össze, világviszonylatban pedig már 235 milliónál jár a mindössze 17 milliós mozi, ami szintén lenyűgöző. Ha a 200 millió nyögvenyelősen is, de a 170-180 millió még kinéz neki, ami így is 10-szeres (!!!) megtérülés. A harmadik helyen Amy Schumer mondhatja el magáról továbbra is, hogy túl szexi az eddig összegyűjtögetett 29 milliójával, amellyel már majdnem megvan a 32 milliós büdzséje, miközben a negyedik helyen A Szikla tombol továbbra is a szörnyeivel, a maga 77 milliójával, amivel a 120 milliós költségvetésre keresztet is vethet, viszont a világviszonylatban összeszedett 256 millió valamicskét javít az összképen.

A Bosszúállóknak a nagypofájú Deapool megérkeztéig tehát szabad a pálya, hiszen az ex-Űrlordné, Anna Farris a Vasmacska kölykei remake-jében, az Átejtvében és Charlize Theron a Tully-ban nem sok vizet fognak zavarni az elkövetkezendő hetekben. Aztán jövőre az addig tovább bővülő MCU-nak a "grande finale" Bosszúállók 4-gyel még erre is sikerülhet rálicitálni, hiszen a korszakos zárlatokat mindig is nagyon szerette a közönség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.