Hirdetés

The Voyage of Doctor Dolittle - nem elég vicces, dolgoznak még rajta

|

A stúdió két új rendezőt is behozott a projektbe a 21 napos újraforgatás kedvéért.

Hirdetés

Nem áll jól a szénája a Robert Downey Jr. főszereplésével készülő új Doctor Dolittle filmnek (aminek teljes címe The Voyage of Doctor Dolittle lesz - Doktor Dolittle nagy utazása tükörfordításban). Az előzetes információk alapján már most, ebben a hónapban kellett volna mozikba kerülnie, viszont az Universal stúdió producerei (név szerint Joe Roth, Jeff Kirschenbaum és Susan Downey, vagyis Robert felesége) látták a filmből készült nagyon alpha verziót, és kicsit sem nyerte el a tetszésüket. Így egy kilenc hónapos csúszással 2020 januárjában lesz a premier, és sokáig adott volt a kérdés, hogy miért kellett ennyire eltolni. A The Hollywood Reporter értesülései szerint amiatt, mert a stúdió két újabb rendezőt "szerződtetett le", hogy újraforgassanak jó néhány jelenetet, és újabb ötletekkel rukkoljanak elő.

Hirdetés

Ez kissé kétkedésre ad okot, hiszen a film (eredeti) rendezője, Stephen Gaghan nem egy olyan direktor, akit egy legyintéssel el lehetne intézni. Számos híres sorozatban segédkezett, mint forgatókönyvíró, Oscar-díjat kapott a 2000-es Traffic szkriptjéért, valamint ő írta és egyben rendezte a Sziriana című filmet is (amiért maga George Clooney vehette át az arany papírnehezéket). Hozzá kell tennünk, hogy a Matthew McConaughey nevével fémjelzett Arannyal eléggé mellélőtt, de ennyi azért belefér. Az Universalnak pedig ez elég is volt, hiszen őt szerződtették le az új Doctor Dolittle film levezénylésére. Az eredeti, Eddie Murphy-féle mozikon jól lehetett szórakozni (persze nem kellett sokat várni tőlük), így sokan reménykedve várták (várják?) a remake-et - főleg azután, hogy kiderült, milyen nagyszerű színészek fognak játszani benne.

Viszont a stúdió újraforgatást rendelt el, méghozzá 21 naposat, arra hivatkozva, hogy így maga a film élvezhető, de Gaghan érezhetően nem ért a vígjátékokhoz. A drámaiság, a karakterek konfliktusai, illetve az erőviszonyok annyira erőteljesek lettek egy családi vígjátékhoz képest (főleg ha 175 milliós büdzséről van szó, amibe még nem számoltuk bele a reklámozást), hogy az Universal úgy érzi, ingoványos talajra tévedtek, így gyorsan kellett lépniük. Először magának Chris McKay-nek szóltak (LEGO Batman, A LEGO Kaland), hogy vegye poénosabbra az egész filmet, találjon ki új ötleteket, aki azonnal el is kezdett agyalni rajta, viszont az újraforgatást nem tudta elvállalni, így kellett a helyére egy másik rendező. McKay pedig beajánlotta jó barátját, Jonathan Liebesmant, aki hallatán sokunk már reflexből húzni kezdi a száját. Ő felelős a 2006-os A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet című borzalomért, de A sötétség leple, A titánok haragja vagy a Tini nindzsa teknőcök is az ő szörnyszülöttei (érdemes megnézni a filmográfiáját a Metacriticen - végig piroslanak a végső értékelések).

Így Liebesman fogja ledirigálni a 21 napos újraforgatást McKay új ötletei alapján, Gaghan eredeti elképzelései szerint. Ez erősen kétkedésre ad okot, hiszen egyrészt nem igazán tiszta, hogy a stúdió Gaghan leszerződtetésével mégis milyen más eredményt várt (ez olyan lenne, mintha a Disney felkérné Tarantinót, hogy forgassa le a Hófehérke remake-jét). Másrészt pedig Liebesman totál ellenkező irányba fogja elvinni az egész filmet, ami már önmagában hatalmas öngól lesz az Universal részéről - ha ténylegesen egy szerethető, szórakoztató, nem csak a magas bevételi adatokra leforgatott filmet szeretnének letenni az asztalra. Mi nem igazán tudjuk, hogy továbbra is megéri-e reménykedni ebben az új Doctor Dolittle filmben, de ne legyen igazunk.

Ti azért várjátok a mozit?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.