Hirdetés

Elképesztő összeget vesztett a Fekete Özvegy a kalózkodás miatt

|

Legalábbis a Disney jelentései szerint.

Hirdetés

A Fekete Özvegy volt az első új film, amely a Marvel 4. fázisában érkezett, az eredeti tervek szerint már 2020. május 1-jén. Csakhogy jött a COVID-19 világjárvány, ezért több mint egy évvel elhalasztották a bemutatóját, amit így végül 2021. július 9-én mutattak be a mozikban, és ugyanazon a napon a Disney+-ra is felkerült, a Premier Access szekcióba. Ez azonban utólag már kiderült, hogy nagy hiba volt a stúdió részéről, hiszen tetemes összegtől estek el, köszönhetően az illegális letöltéseknek.

Hirdetés

A film akkor a világjárvány legnagyobb nyitóhétvégéjét szerezte 80 millió dollárral Amerikában és további 60 millió dollárral a Disney+-on. A második hétvégéjén azonban hatalmas, 68%-os csökkenést ért el, és alig két héttel a bemutató után a hírek szerint már a világjárvány időszakának legletöltöttebb filmje volt.

A Deadline értesülései szerint a Disney nagyon súlyos árat fizetett azért, hogy a Fekete Özvegyet a Disney+-ra tette fel, mivel könnyű prédává vált az illegális torrentoldalak és kalózok számára, akik a premier napján azonnal, több nyelven is elérhetővé tették a letöltő oldalakon. A Deadline-hoz közel álló források arról tájékoztatták őket, hogy augusztusig a filmet állítólag több mint 20 millió alkalommal kalózkodták le. Mivel a Disney+ Premier Access költsége 30 dollár, ezért a becslések szerint csak ez 600 millió dollár bevételkiesést jelentett a stúdiónak.

Az egyidejű mozis és streaming premier ráadásul ellentmondásos lépés is volt, aminek következtében Scarlett Johansson pert indított a Disney ellen. Johansson azt állította, hogy a stúdió feláldozta a film mozis sikerét a Disney+ előfizetői számának növelése érdekében, és utólag úgy tűnik, hogy sok igazság van ebben. A pert 2021 szeptemberében végül rendezték, és most már szent a béke. A stúdió pedig tanult a hibájából, hiszen azóta elhagyták a streaminges premiert, és visszatértek az exkluzív, moziban való megjelenéshez, ám lerövidített, 45 napos időtartammal.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.