Hirdetés

Ewan McGregor lehet Róbert Gida

|

Nem, nem. Ez nem áprilisi tréfa.

Hirdetés

A Disney egyre jobban belejön a saját meséinek az élőszereplős adaptálásába, amit A Szépség és a Szörnyeteg sikere is bizonyít. Na de mi a helyzet az olyan filmekkel, amelyeknél ez nem lehetséges? A stúdió igyekszik - Barney Stinson szavaival élve - bizonyítani a "lehetségtelent", és A Dzsungel Könyve erre már jó példa, ahogy Az oroszlánkirály újrája is az lehet. A Micimackó feldolgozás viszont - némileg az Alice Csodaországbanra hajazva - a történet továbbgondolását tűzte ki célul és Steven Spielberg Hookjához hasonlatosan arról szólna, hogy Róbert Gida már felnőtt és komoly üzletemberként éli életét, aki már elvesztette a képzelőerejét és csupán a munkájának él, amikor is felbukkan Micimackó, hogy egy új kalandra invitálja.

Hirdetés

A THR értesülései szerint a szereppel a Disney jelenleg Ewan McGregorral tárgyal, akinek nem annyira ismeretlen a Disney világa, hiszen A Szépség és a Szörnyetegben ő formálta meg Lumiére-t. De itt most nem bújhat egy CGI karakter mögé, ha csak nem az lenne a koncepció, hogy Róbert Gida minden kis barátját Micimackótól kezdve Tigrisig ő szólaltat meg, jelezve, hogy az ő képzeletének a szüleményei.

Utóbbi - igaz csak saját elmélet - de aláhúzhatja a rendező személye, Marc Forster, aki inkább a kisebb független filmek terén alkotott maradandót (Szörnyek keringője, Papírsárkányok), a blockbusterekben való jártassága (A Quantum csendje, Z világháború) már erősen megkérdőjelezhető, viszont az Én, Pán Péterben pont hasonló koncepció mentén mutatta meg, ahogy - a rendhagyó módon nem elmaszkírozott - Johnny Depp miként alkotja meg a soha fel nem növő fiú történetét. A forgatókönyvért eredetileg a rendezésre is kiszemelt Alex Ross Perry volt esélyes, majd Forsterrel együtt a helyébe jött a Spotlight - Egy nyomozás részleteiért Oscar-díjjal jutalmazott, valamint a Fel! szkriptjéért is felelős Tom McCarthy került. Azonban THR jelentése szerint McGregor mellett A számolás joga társ-forgatókönyvírója, Allison Shroeder is még átdolgozza a szkriptet.

Ami pedig McGregort illeti: a skót színész az utóbbi időben egyfajta másodvirágzását éli. Láthatjuk/hallhatjuk nagy stúdió filmekben (A Szépség és a Szörnyeteg, Az ébredő Erő), igyekszik rendezőként is bizonyítani (Amerikai pasztorál), visszatér a nagy áttörést hozó szerepéhez (T2: Trainspotting), és sorozatban is brillírozik (a Fargo harmadik évadában egyenesen dupla szerepet) és még ott van idén a Zoe című romantikus film is Léa Seydoux oldalán. A leginkább várt filmje egy Obi-Wan spin-off, amiben a színész nagyon szívesen benne lenne, de ez (vélhetően) megragadt a rajongói vágyálmoknál.

Hogy a Róbert Gida film (ez magyarban viccesen fog hangzani, ha civilben is így szólítják a főhőst) mikor érkezik, egyelőre még kérdéses, de ha átböngésszük a Disney minap közzétett premiernaptárát, találunk köztük jónéhány meg nem nevezett élőszereplős projektet 2021-ig bezárólag, vagyis ezek közöl lesz az egyik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.