Hirdetés

Ezek az élőszereplős Disney-filmek várhatóak a közeljövőben

|

Összeszedtünk minden olyan élőszereplős filmet, ami jelenleg a Disney tervasztalán hever a Mulantól elkezdve a Twist Olivéren át egészen a Pinokkióig.

Hirdetés

Mostanában nagyon nagy sajtóvisszhangnak örvendenek egyes hollywoodi stúdiók távlati tervei. Filmes univerzumok, franchise-ok, sőt még sorozatok is elkezdték előre elkészíteni a 2020-as kalendáriumukat. Ebbe a sorba beszállt a Disney is, aki a Pixar művek és a Star Wars filmek mellett számíthat most már az élőszereplős klasszikusok egyre nagyobb népszerűségére is.

Hirdetés

Az első viszonylag pozitív fogadtatással bíró film ebben a kategóriában a Demóna volt 2014-ben. Az Angelina Jolie nevével fémjelzett Csipkerózsika feldolgozás a történet sajátos értelmezésétől, közelebbről a főgonosz szemszögének megismerésétől vált különlegessé a filmrajongók körében. A film kapott hideget, meleget, de végeredményben kielégítően teljesített a pénztáraknál. Ezt követte egy évvel később a Hamupipőke, mely úgy döntött, hogy nem él a Demóna történetmesélési módszereivel, és ezt a klasszikust a lehető legklasszikusabban adja vissza. Igaz, nem is bánta meg ezt a döntést.  Tavaly A dzsungel könyve volt a soros, ami már igen sok pénzt és energiát fektetett bele a szinte 100%-os CGI-megtámogatottsággal rendelkező verzióba. Maugli sztorijának sokadik, de talán az egyik legemlékezetesebb feldolgozása világszinten éppen hogy nem érte el az 1 milliárdos bevételt, ami ez idáig a legjobb teljesítmény egy élőszereplős Disney-től, sőt, még egy Oscar-díjjal is megjutalmazták.  A stúdió fejeseinek ezek után már biztosan nem volt kétségük A szépség és a szörnyeteg sikerében, ami tényleg be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Mindent egybe vetve több mint 770 millió dollárt kaszált eddig, és az ő szekere még korántsem állt meg.

És most nézzük, hogy mely Disney-klasszikusokat láthatjuk viszont egészen biztosan a jövőben.

Mulan

Rendező: Niki Caro

A Mulan az egyetlen olyan film a listán, melynek már biztosra tudjuk a megjelenési dátumát. De nem csak ezért különleges. Az élőszereplős verzió alkotói nem olyan rég jelentették be, hogy kizárólag kínai színészekkel hajlandóak megcsinálni a filmet. Hiába gondolnánk ezt a mese alapján logikus döntésnek, Hollywoodban ez igen szokatlan megoldásnak számít.  A majmok bolygója: Lázadás két írója, Rick Jaffa és Amanda Silver lesznek felelősek a forgatókönyvért, a dirigáló székben pedig egy feltörekvő új-zélandi rendezőasszony kerül.  A szereplőkről egyelőre még nincs infó.

Bemutató: 2018. 11. 02.

Az oroszlánkirály

Rendező: Jon Favreau

A dzsungel könyvével nagy sikert elérő Jon Favreau lassan a Disney kabalarendezői közé fog tartozni. Ezt mutatja az is, hogy rábízták egyik legnépszerűbb klasszikusuk, Az oroszlánkirály megrendezését is. Nagyon hasonló megközelítést fog választani vélhetően, mint Baluék esetében, tehát CGI CGI hátán. Nem mindenki szereti beépíteni a régi dalokat a rajzfilmekből, de a jelek szerint ez Az oroszlánkirály esetében várható lesz. Eddig két színész közreműködését fixálták le: James Earl Jones (Mufasa) és Donald Glover (Simba). Beyoncé pedig még kérdőjeles.

Aladdin

Rendező: Guy Ritchie

Az Aladdint már jó ideje zargatja a stúdió valami új verzióval. Kezdetben tervben volt egy Genie spinoff, de aztán inkább a mélyebb vizet választották helyette, és egy komplett Aladdin remake-nek álltak neki. Ez esetben is elgondolkodtató a rendező kiválasztása, aki nem más lesz, mint Guy Ritchie. Még szokni kell azt a víziót, melyben a Ritchie-féle stílus találkozik az Agrabában kenyeret lopkodó Aladdinnal, de kíváncsian várjuk a végeredményt. A szereplőválogatás éppen most zajlik, és a Mulanhoz hasonlóan itt is igyekeznek betartani a bőrszínszabályt, ezért a közel-keleti színészek nagy előnnyel indulnak.  Ja, és ez is musical lesz.

Dumbo

Rendező: Tim Burton

Ugyan eme remake-ről sokkal korábban értesülhettünk, mint a sor többi tagjáról, a bejelentés után szinte semmilyen további fejleményről nem lehetett olvasni.  Sokak legnagyobb meglepetésére Tim Burton jelentkezett a direktori székbe, és ha minden igaz még mindig ott ül. Rebesgetik, hogy Ehren Kruger (A kör, Transformers) írhatja a forgatókönyvet, valamint azt is, hogy Will Smith is szemet vetett az egyik emberi karakterre, de egyelőre megnyugtató megerősítést senki sem tett az üggyel kapcsolatban. Az biztos, hogy Danny De Vito és Eva Green valamilyen formában fel fognak tűnni a cirkuszra koncentráló filmben.

Róbert Gida

Rendező: Marc Foster

Ahogy a cím is mutatja, nem szokványos Micimakó remake-kel állunk szemben, hanem egy kicsit más megközelítést fognak alkalmazni. A történet középpontjában az egykor kisfiúként a plüssállataival játszadozó Róbert Gida áll majd, de immáron felnőttként, aki idő közben egy menő üzletemberré vált. Egy szép napon aztán újra betoppan életébe Micimackó, aki segítséget kér majd a férfitől. [Kissé Hook-os, nemde?] Először Alex Ross Perry indie rendező írt alá a filmhez, őt később felváltotta Marc Foster (A Quantum csendje, Én, Pán Péter). De Perry megmaradt írónak, és Tom McCarthyval kiegészülve jegyzik majd a forgatókönyvet.

James és az óriásbarack

Rendező: Sam Mendes (?)

A Disney nemcsak a 2D-s rajzfilmjeit bocsátja az újrázók kezére.  Az eredetileg stop-motion technikával készült 1996-os James és az óriásbarack is sorban áll az élőszereplős verzióért, és nem is egy akármilyen rendező próbál beleülni a székbe. A Skyfallt és az Amerikai szépséget is jegyző Sam Mendes-zel tárgyalt a stúdió az ügyben, de itt sem lehet még konkrétumokkal szolgálni, egyelőre csak az a biztos, hogy a film előkészítése már folyamatban van.

Twist Olivér

Rendező: Thomas Kail

A legújabb Twist Olivér lesz valószínűleg az élőszereplős család furcsa kölyke. Egyelőre csak annyit tudni, hogy Thomas Kail, a Hamilton musical rendezője vállalná az ügyet (ugyan ez még kérdéses), Fagin szerepét meg nem más kapná, mint Ice Cube. Így Dickens klasszikusa elegyedne egy kicsit a hip-hoppal, ami több mint szokatlan. Sőt, egyes források szerint a Karácsonyi ének is kaphat egy ilyen feldolgozást szintén ezzel a stábbal. Ám ezek a hírek inkább még csak a pletyka szintjén mozognak. (Szerencsére?)

Szörnyella

Aki nem egy kő alatt élte át a 90-es éveket, annak egyből beugorhat, hogy élőszereplős 101 kiskutyát már látott a nagyérdemű a Disneytől. Azonban a stúdió egyáltalán nem zavartatja magát, és Glenn Close egyik leghíresebb szerepét a tervek szerint a friss Oscar-díjas Emma Stone-nak adnák tova.  A film rendezőjelölttel még nem, de írójelölttel annál inkább rendelkezik. Az ördög Pradát visel forgatókönyvírója, Aline Brosh McKenna volt az első számú kiszemelt, őt Kelly Marcel (A szürke ötven árnyalata, Ryan közlegény megmentése) váltotta le, és írta át McKenna eddigi munkáját. Stone szereplése és a rendező kiléte még továbbra is bizonytalan.

Csingiling v. Giling-Galang

Nem annyira újkeletű hír az, hogy Csingilingből [vagy Giling-Galangból, fordítástól függ - a szerk.] egy önálló filmet tervez csinálni a stúdió, legalábbis az itt szereplő filmek többségéhez képest.  A legelső elképzelés az volt, hogy Elizabeth Banks játszotta volna a tündérleány szerepét, de a mostani felállás szerint Reese Witherspoon az új favorizált. Nagy valószínűséggel a Szenilla nyomában írója, Victoria Strouse lesz az, aki papírra veti. Rendezőt ez a produkció sem talált még magának.

Pán Péter

Rendező: David Lowery

És ha már Csingiling, nem mehetünk el annak alapműve mellett sem, amelynek szintén egy újabb feldolgozást tartogat a jövő. A Disney nem sokat tétovázott az Elliot, a sárkány bemutatása után, már le is foglalta David Lowery rendezőt az ügynek. Ezzel egyelőre még nem terveznek villámgyorsan foglalkozni, ugyanis Lowery előbb egy drámát, az Old Man and the Gun-t fogja pátyolgatni.  De a hírek szerint a forgatókönyvön már gőzerővel dolgoznak.

A kis hableány

Talán az egyik legtöbbet emlegetett élőverziós tervről van szó A kis hableány esetén, mégsem tudunk még túl sok konkrétumot róla.  Ez esetben is beköszön a produkcióba egy Hamilton-alkotó, név szerint Lin-Manuel Miranda, aki producerkedni fog, valamint visszatér az eredeti mese zeneszerzője, Alan Menken is. Semmi más poszt nem került még kiosztásra.

A kőbe szúrt kard

Egy hazánkban kevésbé ismert Disney-mű, A kőbe szúrt kard egy igazi klasszikus fantasy világba kalauzolja el a nézőket. Manapság egy ilyen alapanyag azért jelenthet kihívást a stúdiónak, mert a műfaj 1963-as képviselőjéből újat kihozni a mai közönség számára nem könnyű feladat. Ezért aztán egy igazi szakértőre, Bryan Cogmanre bízták a forgatókönyvet, aki a Trónok harca stábjában edződött. Mást egyelőre még nem tudni a produkcióról.

Pinokkió

A listát szebben nem is zárhatnánk, mint fabábú barátunkkal, a híres Pinokkióval, aki szinten rendelkezik már jó pár feldolgozással, de ez ne zavarjon senkit sem. Sok stúdió és alkotó szemezett már az ötlettel, kezdve Robert Downey Jr.-tól egészen Paul Thomas Andersonig, de a Disney nem fogja kiadni a kezéből. 2015-ben még úgy hírlett, hogy a Dan és a szerelem írója, Peter Hedges fogja lejegyezni, és eddig még nem kaptunk olyan hírt, ami ezt cáfolná. Ez esetben sem tudunk még rendezőjelöltről beszélni.

Mit szólunk ehhez a szép kövér listához?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.