Hirdetés

A Harry Potter filmek horrorizált poszterei megölik a gyerekkorodat

|

Így válik J.K Rowling meséjéből igazi lidérces rémálom.

Hirdetés

Hogy Harry Potter mennyire a popkultúra kitörölhetetlen része lett, annak sokszor maguk a rajongók adják a bizonyítékát. No persze nem kizárólag attól, ahogy sikongatva, visítva tudnak reagálni egy-egy filmpremieren, hanem ahogy az internetnek hála a fanartokban is megnyilvánul ez a fajta szeretet. Ez nem egyszer írott, fanfictionök formájában ölt testet - sokszor erotikával fűtve, nem ritkán azonos nemű szereplők (pl. Harry és Malfoy) között - de a filmeknek hála a vizuális művészetekben, a fanartokban is találkozhatunk effélékkel. A "Scary Potter" sorozat viszont kétségkívül az eddigi legbetegesebb megközelítése J.K. Rowling világának.

Hirdetés

Dylan Pierpont munkáitól pedig tényleg lúdbőrözik az ember. Noha a cselekmény előrehaladtával Rowling történetei is egyre durvábbak, és olykor a horrorral is kokettálnak (ahogy arra az utolsó filmek a bizonyítékok), ennyire sötétek, betegesek sohasem voltak, mint ezeken a rajongói posztereken. A művész maga is nagy rajongó, tehát semmiféle megbecstelenítés, vagy gúny nem állt szándékában, egyszerűen csak fogta a könyvek egy-egy sötét pillanatát, és azt ábrázolta, de ahogy a poszterek is mutatják, a filmek és a színészek küllemét is sikerült tükrözni. Ezeket elnézve pedig olyan, mintha némelyik epizódot James Wan (Démonok Között 1-2), vagy Guillermo del Toro (Hellboy 1-2, Bíborhegy) rendezte volna, utóbbi annak idején pedig többször is szóba került egy-egy epizód rendezői székére.

És ugyan Harry Potter története véget ért, a benne való kalandozás nem, hiszen a Legendás állatok és megfigyelésük és folytatásai tágítják ezt a jól ismert világot és az első részt, valamint az egyelőre cím nélküli második rész készítőinek ígéreteit elnézve, éjsötét pillanatokból ezekben sem lesz hiány. A Legendás állatok folytatása jövő novemberben érkezik a mozikba.

Harry Potter és a Bölcsek Köve

- Kritika

Harry Potter és a Titkok Kamrája

- Kritika

Harry Potter és az Azkabani Fogoly

- Kritika

Harry Potter és a Tűz Serlege

- Kritika

Harry Potter és a Főnix Rendje

- Kritika

Harry Potter és a Félvér Herceg

- Kritika

Harry Potter és a Halál Ereklyéi

- I. Rész Kritika

- II. Rész Kritika

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.