Hirdetés

Új Harry Potter és Legendás állatok készletekkel jelentkezik a LEGO

|

A rajongóknak ismét lesz mivel kockulniuk.

Hirdetés

Családosoknak, gyerekeknek, avagy gyermeklelkűeknek különös lehetett, hogy 2 éve a Legendás állatok és megfigyelésük kapcsán nem jelentek meg LEGO készletek, ami annak fényében számíthatott különös döntésnek, hogy J.K. Rowling varázsvilága korábban megkapta a maga készleteit. Így a Legendás állatok rajongóinak be kellett érnie a LEGO Dimensons videójáték kiegészítő pályáival - hozzá a MACUSA összeszerelhető platformjával, Göethe Salmander és egy furkász figurájával -  amelyben a film legósított verzióját játszhattuk végig, valamint egy szintén megvásárolható karakter packkal, amihez Tina Goldstein figurája, no meg egy Halálszárny járt. Ez így eléggé karcsú, habár a pénztárcáknak még így is kedvező volt. Azt azonban már lehet egy ideje sejteni, hogy idén ez másként lesz és az első hivatalos készletről le is hullt a lepel, ezzel pedig egy 7 éves hiátus tört meg.

Hirdetés

Abból már sejteni lehetett, hogy hamarosan hírt kapunk Harry Potteres LEGO-készletekről, hogy nyílt titok, mely szerint a nyáron a játékgyár népszerű minifigura sorozatából egy limitáltat kapunk (jelenleg a LEGO Batman - A film második szériája fut), most viszont a Toy Fair-en fellebbentették a fátylat az első készletről, amely a Roxfort Nagytermét ábrázolja. A 878 darabból álló sethez a korábbi figurák szinte teljesen új, kidogozottabb dizájnt kaptak, és mivel a készlet az első két film előtt tiszteleg, ezért éppúgy megtalálható a 10 (!!!) minifigura között az újra fazonírozott Mógus professzor (Voldemort fejével is ellátva), mint ahogy a készlethez jár Dumbledore házi állata, Fawkes, de van itt még Basiliskus és Edevis tükre is. Mivel a szereplők még "kicsik", ezért a lábaikon spóroltak, de Mógus mellett a készletben megtalálható lesz Mógus, valamint a Harry-Ron-Hermione triász mellett Dumbledore, McGalagony professzor, Hagrid, Draco Malfoy, Félig Fejnélküli Nick és Susan Bones is, akik emellett újra dizájnolt varázspálcát is kaptak.

A készlet augusztus elsejétől lesz elérhető és a piaci ár 99 dollárba fog fájni (durván 25 000 Ft, de erre Magyarországon még bztos rájön nem kevés áfa, szóval inkább 30 000-el számoljunk), de emellett még érkezik Harry Potterből két kisebb készlet is, egy a Fúriafűzzel és a Ford Angliával, valamint egy Aragogos készlet is. Vagyis egyelőre csak az első két filmből szemezgetnek a játékgyártónál.

Viszont ősszel még a pletykák szerint érkezik két másik készlet is, azok viszont már a Legendás állatok-szériából. Az egyik Göethe Salmander felépíthető bőröndje lesz (fogalmunk sincs hogyan, de vélhetőleg valahogy úgy, mint anno a Doctor Who készletnél is), temérdek bestiával és szeptembertől lesz kapható, valamint egy új, titokzatos készlet, ami az új epizódhoz, a Gridelwald bűntetteihez lesz köthető, ami viszont értelemszerűen novemberben kerül a boltok polcaira.

A játékgyártó évek óta nagyot kaszál a különböző, bejáratott brandeken, ha pedig 2018-at nézzük, akkor minden eddiginél nagyobbat mennek a LEGO-nál: most kerültek piacra a Fekete Párduc készletek (előtte azért a DC Superheroes is szépséges készletekkel bővült), március-áprilisban jönnek a Bosszúállók: Végtelen Háború készletek, majd május-júniusban a Solo: Egy Star Wars-történet és a Jurassic World: Bukott Birodalom lesz a pénztárca fosztás okozója akár a szülők, akár a gyűjtők részéről nézzük, és a kis túlélő csak ezután következik, nem említve A Hangya és Darázst, vagy az Aquamant. A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei november 16-tól lesz látható a mozikban.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.