Hirdetés

Hatalmasat szólt a Batman első hétvégéje a kasszáknál

|

A nézők bemutattak a COVID-nak, hogy világszerte 249 millió dollárt szórjanak el Matt Reeves filmjére az első négy nap alatt.

Hirdetés

Azt senki sem gondolta, hogy Matt Reeves Batmanje pénzügyi bukta lenne a Warner számára, de a nyitó hétvége számai talán még a legoptimistább becsléseket is felülírták. A Batman az első hétvégéje végére 128 milliót kotort össze Észak-Amerikában, világszerte pedig 249 millió dollárt termelt ugyanezen periódus alatt.

Hirdetés

Ez bár "gyengébb" rajt, mint a Marvel üdvöskéjének, a Pókember: Nincs hazaútnak a decemberi premierje (260 millió), ám ha figyelembe vesszük, hogy a Batman fél órával hosszabb játékidővel ostromolta meg a mozikat, tehát papíron kevesebb időpontban tudták vetíteni a mozik, ez a nyitány még impresszívebbnek tűnik.

És csak viszonyításképpen, tavaly a Godzilla Kong ellen 100 millió dollárnál állt meg Észak-Amerikában, míg a Dűne 109 millió dollárt tudott "csak" összegyűjteni a mozis vetítésekből a Warner számára. A Batmannek csupán három napra volt szüksége hazájában, hogy máris megfejelje ezeket a számokat. Az új film teljesítményét csak a korábbi Batman-kalandok árnyalják, melynek rangsorában csupán a harmadik helyet tudja elfoglalni A sötét lovag (158 millió), illetve A sötét lovag: Felemelkedés (160 millió) mögött. Ha minden Batmant szerepeltető filmet is figyelembe veszünk, akkor meglepetésre az első helyen a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala áll, mely a nyitóhétvégéjén 166 milliót sajtolt ki a nézőkből Észak-Amerikában.

Reeves időközben lépten-nyomon ejt el infókat, hogy mi is várható majd egy potenciális folytatásban, melynek hivatalos bejelentésére valószínűleg nem kell sokat várni ilyen indítás után. Remélhetőleg azonban a Batman és a Pókember számai is egy olyan tendencia előhírnökei, mely a felszabadult moziba járás világának irányába mutat.

Ti hány jeggyel járultatok hozzá a Batman nyitóhétvégéjének összbevételéhez?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.