Hirdetés

BRÉKING: Kasszát robbantott nyitóhétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút

|

Pandémia ide vagy oda, Tom Holland harmadik szólófilmje bizony bevonult a rekordok könyvébe.

Hirdetés

Frissítés: Közben befutottak a legfrissebb adatok is, amely alapján a film 7 millióval többet, azaz 260 millió dollárt keresett az első hétvégéjén. Ezzel pedig sikerült megelőznie a Bosszúállók: Végtelen háborút (257 millió $) is, így a második helyet foglalja el a minden idők legerősebb nyitóhétvégéje listán.

Eredetileg írtuk: Mostanra már kívülről fújja mindenki, hogy a 2020 márciusa óta tartó időszak nem kedvezett a mozis bevételek számára. A Tenet próbálkozott tavaly még blockbusterként egy enyhébb időszakban nyitni, ám Nolan legutóbbi szerzeménye még a 10 millió $-os otthoni nyitóhétvégés bevételt sem érte el. A Wonder Woman 1984 már 16-ig lasszózta el magát, nyilván ott nem segített, hogy egyszerre érkezett HBO Maxra is.

Hirdetés

Aztán eljött 2021, ahol ugyan érezhettük a javulást, ám ez az év leginkább arra volt jó, hogy rájöjjünk: a korábban megszokott bevételi számokat nem érdemes már az újabb blockbusterek felé reális elvárásként támasztani. Jól mutatta ezt az idei top 5 nyitóhétvégés bevétel a Pókember előtt, amely listán egyébként egy film sem nyitott 100 millió $ felett (a listáról a legújabb Bond-film egyébként a maga 55 millió $-jával maradt el):

1. Venom 2. - Vérontó - 90m $
2. Fekete Özvegy - 80m $
3. Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája - 75m $
4. Örökkévalók - 71m $
5. Halálos iramban 9. - 70m $

Mindenki kíváncsian várta, hogy vajon az új Pókember mozi hogyan fog ezek után nyitni, hiszen az egyik legismertebb- és kedveltebb popkult karakterről, valamint az MCU-ról beszélünk, amit az előzetesek és kiszivárgott információk még megspékeltek egy kis nosztalgiafaktorral és fan service-szel. És a végeredmény?

Minden idők harmadik legerősebb nyitóhétvégéje, ami odahaza 253, világszerte pedig 587 millió dollárt jelent. Némi összehasonlítás, hogy mit is jelent ez:

Az otthoni (vagyis klasszikus értelembe vett) nyitóhétvégi rekordok sorában a Bosszúállók: Végjáték (357 millió $) és a Bosszúállók: Végtelen háború (257 millió $) után a Pókember: Nincs hazaút foglalja el immáron a harmadik helyet, a korábbi bronzérmest (Star Wars: Az ébredő Erő - 247 millió $) letaszítva a trónról. A hétvégén elért 253 millió dolláros hazai bevétel több, mint bármelyik film teljes hazai bevétele az ominózus 2020 március óta tartó időszakban. Ráadásul Tom Holland Pókija a legelső nyitónapján 121,5 millió $-t zsebelt be, ami a Végjáték után minden idők második legerősebb nyitónapja. Ebből valószínűleg telne lakbérre Peternek, akinek az előző szólókalandjai egyébként rendre 97 (Idegenben) és 117 (Hazatérés) millió dollárral nyitottak.

Globálisan az 587 millió dollárral már most az F9 (726 millió $) és a Nincs idő meghalni (776 millió $) nyomában lohol a film, s teszi mindezt Kína nélkül, ahol egyelőre még nincs megerősített premierdátuma. Minden más nagyobb idei blockbustert már most lenyomott összbevételben, mindössze egyetlen hétvége alatt.

Hogy hol a vége, azt egyelőre nehéz lenne megmondani a közelgő karácsonyi szezon miatt, de az biztos, hogy elképesztő számokat produkáltak, és Holland Pókembere valószínűleg még jó ideig velünk marad.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.