Hirdetés

A Hellboy reboottal megvalósulhat a Pokolfajzat filmes univerzuma?

|

A Hellboy atyja, Mike Mignola szerint a reboot egy új filmes univerzum alapkövét is képezheti majd.

Hirdetés

A franchise-ok és filmes univerzumok korában lassan már nem bír hírértékkel, amikor újabb és újabb filmekről rántják le a leplet, hogy nemcsak folytatásokkal, hanem összefüggő filmes univerzummal is kibővítik őket. 

Hirdetés

Mike Mignola, a Hellboy karakterének megteremtője viszont úgy látja, hogy a frissiben rebootolt Hellboy szintén nemcsak az antihőst, hanem annak egész világát is újra fogja gondolni, ami több, saját filmet is kapó karakter által benépesített filmes univerzumban csúcsosodhatna ki - ennek megvalósulása esetén pedig kivételesen őszintén tudnánk örvendeni!

"A reboot az egyik Hellboy képregényt fogja lazán adaptálni. Több létező történet esetén azonban csomó mindenen át kell rágnia magát az embernek. Rádöbbensz, hogy milyen nagy is ez a világ, és hogy innen meg onnan is tudnál kölcsönözni darabokat a saját történetedhez. Nyilván rögtön egy nagyobb világot akarsz eladni, de először ki kell választanod azokat a részleteket, amiket elsőre be akarsz mutatni. A reboot igazi kihívása nem abban rejlik, hogy ne lenne meg a bemutatni kívánt konkrét történet, hanem abban, hogy eközben a háttérként szolgáló nagyobb világnak is érdekesnek kell lennie. Azt remélem, hogy sikerül majd bevezetni rengeteg olyan dolgot, melyek végül egy Hellboy Filmes Univerzumhoz vezetnek."

Az biztos, hogy a Hellboy történetekben van potenciál, hiszen képregény formában már évtizedek óta lehet követni a Pokolfajzat kalandjait, míg maga a háttértörténet évszázadokig nyúlik vissza. Mivel adott egy jó alapanyag, így lehet bízni abban, hogy a Marvel mintájára szintén sikerrel vegyék a filmes univerzum kiépítésének akadályait Neil Marshallék. Mindenesetre a reboot már így is a várakozási listánk élén van, miután nemrég kiderült, hogy David Harbour mellett Ian McShane is csatlakozott a Rise of the Blood Queen alcímre hallgató projekthez.

Egyébként a Ron Perlman-féle Hellboy kapcsán is voltak próbálkozások egy filmes univerzum létrehozására, ám a reboot bejelentésével a hírül kapott formában már biztos nem fog megvalósulni.

Ti örülnétek, ha a Hellboy világa is kibővülne a filmvásznon?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.