Hirdetés

HIVATALOS: készül a Paddington 3!

|

Nem minden hős visel köpenyt... mert esőkabátot és sapkát hordanak.

Hirdetés

Lássuk be, hogy ebbe a depresszív, elzártságba lassan beleőrülő világnak úgy kell az optimizmus, egy kis vidámság, mint pirítósra a marmeládé. És a világ szerencsére meghallgatta az imáinkat (még az ateistákét is) és megkapjuk azt, amire mindenki vágyott: Paddington mackó kalandjai a nagyvásznon trilógiává bővülnek.

Persze lehetett azt sejteni, hogy a 2014-es és 2017-es előzmények után nem maradnak folytatás nélkül a marmelád-addiktív mackó kalandjai, már csak az alapul szolgáló könyvsorozat miatt sem. A Mr. Brownt alakító Hugh Bonneville (Downton Abbey, Sztárom a párom) nemrég, a BBC 2 The Zoe Ball Breakfast Showjában már megpedzegette, hogy a harmadik rész a láthatáron van, a Variety kérdéseire válaszolva pedig a gyártó StudioCanal megerősítette, hogy keményen dolgoznak a harmadik részen.

Hirdetés

Az biztos, hogy a produceri székben ezúttal is David Heyman (Harry Potter- és Legendás állatok-széria, Gravitáció, Volt egyszer egy... Hollywood, Házassági történet) foglal helyet, viszont az első két rész író-rendezője, Paul King nem tér vissza ez alkalommal. Ennek nagyon egyszerű oka van: King jelenleg a Warner Willi Wonka előzménysztoriján dolgozik egy 2023-as márciusi premierdátummal, de természetesen a továbbiakban is a háttérből kívánja segíteni a stábot, hiszen az első két film nem kis részt miatta lett annyira népszerű.

Azt leszámítva tehát, hogy King nem tér vissza és a StudioCanal ismét a Hesday Filmsszel karöltve készíti a harmadik részt, nem tudni többet sem a stábról, sem a bemutatóról, sem pedig a történetről. Az első rész 280, míg a második 225 millió dollárt keresett világszerte (ami a mai blockbusterekhez képest kevés, de egy szolid családi filmhez képest nem lebecsülendő), de a második rész amerikai forgalmazásánál alaposan közrejátszott, hogy a The Weinstein Company pont akkor jelentett csődöt az alapító Harvey Weinstein szexuális zaklatási ügyei miatt, amit végül a Warner szerzett meg, de a kialakult helyzet miatt alul teljesített az amerikai piacon.

Paddington mackó szívmelengető kalandjait ráadásul szokás azóta anti-Brexit moziként is definiálni, elvégre a címszereplő is a sötét és veszélyes Peruból tévedt Londonba. Nem véletlen ez a szemlélet, hiszen a könyvek 2017-ben elhunyt szerzőjét, Michael Bondot a második világháború menekültjei, hadiárvái és a nyakukban található cédula ("Kérem! Viselje gondját!") ihlették a maci megalkotásában, amely azóta a brit kultúra és ikonográfia szerves részét képezi.

Annyit biztosra vehetünk, hogy Paddington megszólaltatója, Ben Whishaw is visszatér - aki azóta egy szintén StudioCanal által gyártott sorozatban is megszólaltatta a figurát - és vélhetően a Brown-család tagjai is, mint a már említett Hugh Bonneville, vagy Sally Hawkins (Godzilla 1-2, A víz érintése). A kérdés már csupán az, hogy Nicole Kidman és Hugh Grant után kivel néz jellegzetes farkasszemet a mackó a folytatásban. Ahelyett, hogy ezen stresszelnénk, együnk egy marmeládos szendvicset és nézzünk fel Paddington hivatalos Twitter oldalára, ha azt akarjuk, hogy jó kedvünk legyen. Miért?! Pont Paddington ne haladna a korral?!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.