Hirdetés

Ilyenek voltak a 2010-es évek filmes kvízei

|

Már a finisben vagyunk, de előtte vegyük szemügyre, melyek voltak a 2010-es évek legjobb pillanatai...

Hirdetés

...mármint a kvízek alapján persze. Az elmúlt 10 év filmes terméseiről már sok-sok bekezdésben ömlengtünk, és a félreértés elkerülése végett megemlítjük, hogy bármikor meg is tennénk újra. De most nem ezen van a hangsúly, hanem az elmúlt hetek 110 kérdéseiből a legjobbakat, legviccesebbeket és legérdekesebbeket kiválasztani - persze a ti reakciótok alapján. Akadnak majd itt megmosolyogtatóak, homlokráncolóak vagy éppen heves kommenteket és vitákat kiváltóak is. És még mielőtt befejeznénk ezt a nagyszerű kvízsorozatunkat egy 2020-as kérdéssorral (vagy még egy 2021-el is?...), vegyük szemügyre a 2010-es évek legjobb pillanatait.

Hirdetés

- Gary Oldman kém-thrilleréből a címre kérdeztünk rá, vagyis a Suszter, szabó, baka, kémre, amit nem meglepő módon kvázi mindenki el is talált. Ám akadt szűk 300 ember, aki csak azért is a Salabakter válaszra bökött rá…

- Woody Allen még 2011-ben jelentkezett az Éjfélkor Párizsban filmjével, amivel kapcsolatban az időutazás volt a kérdés tárgya. A legtöbb szavazat a helyes válaszra érkezett (Owen Wilson karaktere egy oldtimer autóba száll be pontban éjfélkor), a második legtöbb voksot (1300-at) mutató válasz pedig a telefonfülke lett. Nem rossz következtetés, de ahhoz kellene pár doktor is…

- A szemfülesek kiszúrhatták, hogy a Sherlock Holmes: Árnyjáték kérdésénél ugyanúgy a főgonoszra kérdeztünk rá, ugyanazokkal a válaszokkal, mint a 2009-es első filmnél.

- A George Clooney rendezte A hatalom árnyékában című filmben maga Clooney alakította Mike Morrist, az elnökjelöltet, mégis a szavazók döntő többsége a szebb napokat is látott Kevin Spacey-t nevezte meg erre a szerepre. Maradjunk annyiban, hogy közel volt…

- A jogász kapcsán muszáj volt rákérdeznünk az autóval szeretkező Cameron Diazra, ami már így önmagában is egy nagyon furcsa mondatot (és jelenetet is...) eredményez. Ennek ellenére a szavazatok inkább azt mutatták, hogy Diaz egy fával ungabungázott… hát… ö… hmm…

- Felettébb érdekes, hogy mind a mai napig a legtöbb ember azt gondolja, hogy Michael Keaton filmjében, a Birdmanben nincs egyetlen egy látható vágás sem.

- "Ha Töki (Taron Egerton) megmenti a világot a Kingsmanben, hogy csinálhatják a hercegnővel?"

S*ggbe - 4693 darab szavazat

S*ggből szájba - 1834 darab szavazat

Elhatárolódom - 1100 darab szavazat

- A Salabakter-szavazók újra lecsaptak, hiszen A Lego-kaland kérdésénél ("micsoda minden?...") szám szerint 95 darab voks érkezett arra, hogy "jó".

- Nem egy komment és visszajelzés érkezett tőletek azzal kapcsolatban, hogy a John Wick kérdésnél elfelejtettük lefordítani a szöveget, maradt minden oroszul. Nyilván nem vagyunk olyan szemetek, hogy elvárjuk tőletek az orosz nyelvtudást (megjegyezzük: mi sem beszélünk oroszul), így mindegyik válasz helyes volt. Köszönjük azoknak, akik értették a poént és nem egyből felháborodtak a kommentszekcióban.

(A kérdés-válaszok egyébként így szóltak magyarul: "Mi John Wick beceneve? - Rémkirály // Baba Yaga // Boogieman // Rossz nyugdíjas").

- Hasonlóan a John Wicknél, a Venom betétdala kérdésnél is mind a négy válasz helyes volt, hiszen Eminem polgári neve Marshall Mathers, egyik művészneve Slim Shady volt, a 8 mérföld pedig a 2002-es filmje.

- Nagyon megmosolyogtató volt, hogy a Volt egyszer egy Hollywood topiknál ("Hogy hívják Brad Pitt bulldogját a filmben?") a Whisky név csúcsosodott ki. (Holott a kutyus neve Brandy volt…)

Köszönjük, hogy velünk játszottatok, és reméljük, ti is annyira élveztétek ezeket az éveket, mint mi. Hamarosan jelentkezünk a 2020-as kvízzel, amit az idei, 2021-essel zárunk majd le véglegesen. Addig is használjátok ki az időt és nézzetek sok filmet.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.