Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2009 filmjeit?

|

2009 óta elfér az életed egy bőröndben? Zombieland-féle szabálylistával éled túl a mindennapokat? Vagy MARGHERITI?!

Hirdetés

Hetente visszarévedni egy-egy adott évbe, elmélyedni az akkori filmes termésben, egy elképesztő érzés - mind az innenső, minden pedig a túlsó oldalról tekintve. Ilyenkor akarva-akaratlanul elönti az embert a nosztalgia jóleső hulláma (elmélázunk, milyen nyomot hagyott bennünk az adott film, mikor láttuk először, mit gondolunk róla stb.), valamint realizáljuk, hogy miket nem láttunk még. A 2009-es évre rengetegen vannak, akik nem pont optimistán gondolnak vissza, és maga a filmes felhozatal sem verdeste az eget, de azért szégyenkezni nincs okunk.

Hirdetés

A 2007-es Halálbiztos óta nem kellett sokat várnunk az újabb Tarantino-filmre; 2009-ben érkezett is a Becstelen brigantyk, amire sokan úgy tekintenek a rendező életében, ahogy a film utolsó mondata is szólt... A fekete humorú háborús mozi mellett a District 9 végén nincs ember, aki ne képedt volna el, ami a Hold esetében is teljesen igaz. De ha éppen könnyesre akartuk röhögni magunkat, a Másnaposok közel tökéletes kikapcsolódás volt, ahogy a Sherlock Holmes vagy éppen a Zombieland is. Ha pedig horrorra (Pokolba taszítva), kvázi gyerekfilmre (Ahol a vadak várnak), igaz történetre (Az informátor!), romantikus filmre (Adventureland: Kalandpark), posztapokaliptikus alkotásra (Az út), sci-fire (Star Trek) vagy éppen gengszterdrámára (Közellenségek) vágytunk, mindenből kaptunk valamit.

Szokás szerint írjátok meg kommentben az elért eredményeteket!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.