Hirdetés

Ismét a 2017-es Az Igazság Ligájától hangos a külföldi sajtó

|

Jeremy Irons hétvégi interjúja után váratlanul Joss Whedon is megszólalt az ominózus film kapcsán, ami után kiborult a bili.

Hirdetés

Valószínűleg Jeremy Irons is nagy elánnal és reményekkel csatlakozott a 2010-es évek közepén a DC filmes univerzumához Batman bölcs szárnysegédjeként, Alfred Pennyworthként. Aztán megkaptuk a 2017-es Az Igazság Ligáját, melyet már a kezdetektől fogva elhamarkodott projektnek gondolt sok mindenki - hogy aztán egyesek már elátkozott filmként hivatkozzanak rá.

Hirdetés

A 2017-es csorbát némileg sikerült kiköszörülnie a tavaly megjelent Zack Snyder vágásnak, ám Irons saját bevallása szerint még nem látta az eredeti rendező vízióját. A Joss Whedon-féle változatról azonban markáns véleménye van, amit a Variety munkatársával osztott meg:

elmondása szerint nem is lehetett volna rosszabb a film, és egyetértett az interjúvolóval, amikor az borzasztónak titulálta azt.

Lassan nem marad olyan közreműködő színész, aki a védelmébe tudná venni a 2017-es szuperhős kalandot. A Snydert váltó Joss Whedon bár csodát tudott tenni a Bosszúállókkal 2012-ben, a DC nagy hőstalálkozójára már nemcsak kreativitásban, hanem attitűdben is megbicsaklott. Utóbbiról tanúskodnak Ray Fisher és Gal Gadot vallomásai, akik szerint Whedon kritikán aluli viselkedéssel borzolta a kedélyeket a forgatás alatt - rasszista megnyilvánulások mellett a színésznő karrierjének tönkretételét is kilátásba helyezte, állítólag.

Irons még nem sejthette, hogy pár nappal később az USA egyik nemzeti ünnepén, a Martin Luther King napon maga Joss Whedon is megszólal a témában 5 évvel az ominózus forgatást követően. A direktor a NY Magazine munkatársának adott interjút a pályafutásáról, melyben természetesen kitértek Az Igazság Ligája munkálataira is, amikor is Whedon végre megosztotta a saját nézőpontját a történtekről.

Whedon szerint sosem dolgozott még gorombább emberekkel, mint Az Igazság Ligája stábjában, valamint nehezményezte azt is, ahogy a Snyder rajongók ellene fordították az internet népét, csak hogy láthassák Snyder vízióját a filmből. Fisherrel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem rasszista indíttatásokból vágta vissza Cyborg szerepét, hanem mert a cselekmény megkívánta. Persze azért odaszúrt még egyet azzal, hogy Fishert rossz színésznek titulálta. A Gadot-val kapcsolatos vádaskodásokat pedig egyenesen letagadta a direktor. Whedon stílusosan zárta az interjút:

"Az internet kezdete nevelt fel engem, és a modern internet taszított a mélybe. Nem tudok elsiklani eme tökéletes szimmetria felett."

Természetesen nem kellett sokat várni arra, hogy a többi érintett is megszólaljon az ügyben. Ray Fisher Twitteren diplomatikusan annyit írt, hogy ahelyett, hogy reagálna Whedon újabb kijelentéseire, a Martin Luther King napot ünnepli, ezzel téve pontot részéről a vádaskodások cunamijának végére. Bár Fisher konkrétan nem szállt bele a kegyvesztett direktorba, a rajongók azonnal Cyborg megformálójának védelmére keltek, és kifigurázták Whedon megállapítását, miszerint Fisher rossz színész lett volna. Példának pont a Snyder-féle változatot hozták fel, melyben Fisher nagyobb szerepe egyáltalán nem vált a film hátrányára.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Nem sokkal utána Gal Gadot rövid közleményben jelezte, hogy olvasta az interjút, és hogy továbbra sem változott meg a véleménye Whedonról. Sőt, Gadot ígéretet tett arra, hogy ezek után soha többé nem fog vele dolgozni, és a közvetlen ismerőseinek is ugyanilyen tanácsot fog adni a jövőben.

Whedon az HBO szériáját, a The Neverst dirigálhatta volna, de a vádaskodások kirobbanása után önszántából távozott a projekt éléről. Jelenleg nincs is olyan film vagy sorozat, mellyel kapcsolatba lenne hozható, és valószínűleg ez még sokáig így is marad, ha egyáltalán valaha még rendezhet bármilyen hollywoodi projektet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.