Hirdetés

James Cameron elmondta a véleményét az Aquamanről

|

Érdekes álláspontot foglalt a neves rendező.

Hirdetés

Már látható a hazai filmszínházakban James Cameron szerelemprojektje, az Alita: A harc angyala, melynek népszerűsítése közben szóba került a DC Moziverzum jelenlegi üdvöskéje, a minden idők legjövedelmezőbb DC filmjévé vált Aquaman. A rendező szokásához híven (pár évvel ezelőtt a Wonder Woman kapcsán tett megjegyzése kavart meglehetősen nagy port a közösségi médiában) nem rejtette véka alá a véleményét, és véleményt fogalmazott James Wan alkotása kapcsán: 

Hirdetés

"Szerintem nagyon szórakoztató lett. Én soha nem tudtam volna elkészíteni ezt a filmet, mert megköveteli a fizikától és a valóságtól való teljes elrugaszkodást. Az emberek csak úgy süvítenek a víz alatt, valószínűleg mentálisan hajtják magukat, vagy nem is tudom. De nagyon klassz, ha a helyén kezeled."

Elmondása szerint nem tudta teljes mértékben élvezni a filmet a fizikai ellentmondások miatt, ami a részéről valóban nem alaptalan álláspont, ugyanis tudni kell, hogy Cameron rengeteg időt töltött az óceánban mélytengeri búvárként. Azt is hozzátette, amennyiben ő csinálta volna az Aquamant, jóval nagyobb hangsúlyt fektetett volna a környezetvédelemre és a vízszennyezés komoly problémájára:

"Beleszőttek néhány dolgot bálnákról és hasonlókról, amik emlékeztetnek bennünket rá, hogy gyakorlatilag szemétlerakóként használjuk a tengereket. Ezért már mindenképp dicséret illeti a filmet."

Zárásként a blockbuster bevételeit illetően viccelődött, mondván hogy térjenek vissza a témára úton a hárommilliárd felé (ezzel nyilvánvalóan az Avatar sikerére utalva). Ezen a ponton érdemes felidézni, miszerint az Avatar 2. állítólag Pandora víz alatti világát tárja majd elénk a mozifilm legnagyobb részében, és egyúttal úgy hírlik, tenger mélyén játszódó akciójelenetekből sem lesz hiány - ebből valószínűleg ki fog derülni, hogy James Cameron személy szerint mit várt volna az Aquamantől. (Akik viszont tényleg szerették Arthur Curry kalandját, örülhetnek, hiszen már készül a folytatás forgatókönyve.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.