Hirdetés

Kevin Smith is Az Igazság Ligája rendezői változatáért kampányol

|

A Shop-stop, a Dogma, a Képtelen képregény, valamint Jay és Néma Bob megalkotója podcastjában kelt Az Igazság Ligája védelmére és bírálta a Warner Bros. döntéseit.

Hirdetés

Kevés olyan arc van Hollywoodban, akit még mindig akkora tisztelet övez, mint Kevin Smith-et: bár legutóbbi filmjei, a Yoga Hosers és az Agyar finoman szólva sem számítanak minőségi darabnak, a rendező olyan kultikus művekkel már beírta magát a filmtörténelembe és a filmkedvelők szívébe, mint a Shop-stop, a Shop-show, a Dogma és a Képtelen képregény. Ráadásul hatalmas képregényrajongó hírében áll, aki nem csak olvassa a füzeteket, de úgy érti a karaktereket, mintha csak ő alkotta volna őket. Ami azt illeti, dolgozott már az Image, a Marvel és a DC Comics-nak is, szóval utóbbi kijelentéssel nem lőttünk mellé, mostanság pedig előszeretettel dirigál olyan sorozatokhoz epizódokat, mint a Flash vagy éppen a Supergirl. Októberben a Screen Rantnak nyilatkozva tette egyértelművé, hogy szerinte nincs rossz képregényfilm, mert a gyengébbek is jobbak a semminél. A cikk spoilereket tartalmazhat az Igazság Ligájával kapcsolatban! 

Hirdetés

Smith ezúttal Az Igazság Ligáját vette védelmébe, vagyis pontosabban annak rendezői változatát, amelyért már petíció is indult a közelmúltban, a hír írásának pillanatában 153 ezer aláírásnál tart. Néma Bob megformálója a "Fat Man on Batman" névre keresztelt podcast műsorában árulta el, hogy osztja azok véleményét, akik szignózták a kezdeményezést, szerinte hülyeség lenne a Warner Bros. részéről, ha nem adnák ki Zack Snyder vízióját, ugyanis semmit sem veszítenének vele, sőt csak még több pénz folyna be  a kasszába(ezzel a témával egyébként mi is foglalkoztunk bővebben egy cikkben, amelyben azt fejtegettük, hogy a kiadónak miért nem érheti meg kiadni a Director's Cutot). Smith megjegyezte, hogy olvasott egy cikket róla, milyen jelenetek végezték a vágószoba padlóján az utómunkálatok során (valószínűleg Joss Whedonnak köszönhetően), így többek között kimaradt az, hogy Bruce Wayne hosszadalmasabban győzködi Aquamant, ahogy Barry Allen megmenti Iris Westet, ahogy a Zöld Lámpás beszél Zeusszal és Árésszel, Darkseid bemutatkozása, Cyborg jelenetei az átváltozása előttről vagy ahogy Deathstroke megszökteti Lex Luthort a börtönből (amelynek következményét mellesleg láthattuk a második stáblistás jelenetben). 

Smith a legjobban ez utóbbin akadt ki és sűrű káromkodások közepette tette fel a költői kérdést, hogy mi a fenéért vágna ki bárki is ilyen fontos jeleneteket, hiszen ezek részét képezték Snyder víziójának, így lett volna teljes az ő verziója. Szerinte akár megérné befejezetlenül is kiadni az eredeti változatot, hiszen véleménye alapján a közönség eléggé intelligens ahhoz, hogy tudják: ez nem a kész film, viszont látniuk kell azt, amit Snyder megálmodott. Nos, ami a jeleneteket illeti, több, egymástól különböző forrás is beszámolt már róla, hogy mik maradtak ki a végső vágásból, így ezek hitelességét felesleges lenne firtatni, inkább tegyük fel a kérdéseket: valóban nem kerülne a Warnernek semmibe a Director's Cut kiadása? Tényleg olyan sokat vesztettünk vele, hogy Az Igazság Ligája közepéről kivágták Luthor - a film lendületét vélhetően megtörő - szöktetését? Kíváncsiak vagyunk rá, hogy ti mit gondoltok erről, ne habozzatok kifejteni alant. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.