Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 1986 filmjeit?

|

A Kobra óta tudod, hogy Stallone a "gyógyszer"? A 9 és ½ óta dúdolod Joe Cocker számát? Vagy csak egy légy láttán felfordul a gyomrod? Itt van 1986 filmes kvíze!

Hirdetés

1985 is megörvendeztetett minket néhány igazi nagy remekművel filmek terén. Ebben az évben láthattuk máig az egyik legjobb és legszórakoztatóbb időutazós alkotást, a Vissza jövőbe első részét (ami kapcsán még a tudósok is elismerősen kezdenek bólogatni), Steven Spielberg és Richard Donner kalandfilmjét, a Kincsvadászokat, vagy éppen Arnold Schwarzenegger heroikus, maszkulin akcióját, a Kommandót. De érdemes még szót ejteni az egyik legcsodálatosabb magyar animációról, a Szaffiról és a Rocky-sorozat negyedik epizódjáról is.

 

Hirdetés

Ezzel szemben 1986-ban ismét futószalagon kezdtek megjelenni a ma már kultikusnál kultikusabb darabok. A légy, a Top Gun, A szakasz, a Fantasztikus labirintus, de akár a Hegylakót vagy James Cameron Alien-filmjét is említhetnénk. És ahogy az elmúlt éveknél, úgy sajnos 1986 kvízénél is meg kellett húznunk a derékszíjat, így számtalan fergeteges filmet (pl. Állj mellém!, Nagy zűr kis Kínában, Laputa: Az égi palota, Hannah és nővérei vagy a Meglógtam a Ferrarival) kellett kihagynunk az összeállításnál. Ám még így is egy igencsak színes-szagos lista lett a vége, amibe bátran csapjatok bele!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.