Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2001 filmjeit?

|

A kedvenc varázsigéd a Vingardium Leviosa? A szobádban olyan meleg van, mint a Végzet Hegyében? Vagy a mai napig nem érted a Donnie Darkót?

Hirdetés

Robogunk tovább még egy évvel, de sajnos 2001 nem csupán a jó filmektől vált "emlékezetessé". Mai napig a 911-es terrortámadás hallatán görcsbe rándul az ember gyomra, és azon kezd el gondolkozni, hogy hogy történhetett meg mindez. Leírhatatlanul tragikus, és teljesen lényegtelen lenne bármiféle hasonlattal is élni a helyzet súlyosságát illetően. A megannyi elképesztő erejű dokumentumfilm mellett talán minden embernek érdemes legalább egyszer megtekintenie a Paul Greengrass által rendezett A United 93-as alkotást is minderről, de előre szólunk, mérhetetlenül megviseli a nézőt.

Hirdetés

De a tragédiákat hátrahagyva 2001-ben is akadtak olyan filmes megjelenések, melyekre mind a mai napig hosszú mosollyal az arcunkon gondolunk vissza. Ekkor debütált a mindent elsöprő A Gyűrűk Ura-trilógia első része, A Gyűrű Szövetsége, a hipnotikus Más világ, az elképesztően gyönyörű Chihiro Szellemországban vagy éppen a bőr alá kúszó Mulholland Drive: A sötétség útja. De nem szabad elmenni szó nélkül a Moulin Rouge!, az Amélie csodálatos élete, a Donnie Darko, A kísérlet, a Kiképzés vagy éppen A Gyűrűk Ura mellett az év másik nagy durranása, a Harry Potter és a Bölcsek köve mellett sem.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.