Hirdetés

Már nézhető Katherine Langford kivágott jelenete a Bosszúállók: Végjátékból

|

Viszont a jelenetet, melyben Tony Stark találkozik felnőtt lányával, csak Disney+ előfizetéssel tekinthetjük meg.

Hirdetés

A cikk spoilereket tartalmaz a Bosszúállók: Végjátékból!

Már a Bosszúállók: Végjáték bemutatása előtt köztudott volt a film színészgárdája, és közülük egyetlen személy tűnt ki a leginkább: Katherine Langford. Vele már találkozhattunk a Netflix 13 okom volt sorozatában, a filmvásznon a Kszi, Simonban, de láthatjuk majd az idehaza csak januárban debütáló csavaros krimiben, a Tőrbe ejtvében. Viszont sokáig ment a találgatás, hogy a Végjátékban vajon milyen szerepben fog feltűnni a színésznő, ami végül sokak nagy meglepetésére nem derült ki a kész filmből - ez annak tudható be, hogy a színésznő összesen egy jelentben játszott, és az is a vágóasztalon végezte. Most viszont mindenki számára megtekinthető lett ez az ominózus jelenet - már ha rendelkezünk Disney+ előfizetéssel.

 

Hirdetés

Az egeres cég csak és kizárólag a saját streaming szolgáltatásán engedélyezte a jelenet megtekintését, ami a hazai és még sok más közönség számára nem nagy segítség a streaming elérhetőségét tekintve. Viszont a közel háromperces jelenetet több kézi kamerás verzióban is feltették videómegosztókra, viszont ezeket nem szívesen linkelnénk ide, a cikk végére (pláne annak tükrében, hogy a Disney igyekszik ezeket sorra letiltatni).

Maga a jelenet egy érzelemdús lezárása is lehetett volna Robert Downey Jr., azaz Tony Stark karakterének, hiszen az adott rész az "Én vagyok Vasember!" csettintés után játszódik. Mint mikor Thanos csettintett a Végtelen háborúban, ő egy pirosas-rikítós helyre került (angolul waystation), ahol találkozhatott a fiatal Gamorával. Tony is ide kerül a Végtelen Kövek együttes használata után, ahol nem mással, mint a felnőtt lányával, Morgan Starkkal találkozik. Kettejük beszélgetése nem csak a rajongók számára okozhat szívmelengető pillanatokat: az adott pillanatban Tony felelősségre vonja magát, felteszi magának a kérdést, hogy mindez megérte-e, hiszen így nem lehet ott a lánya életében. A Langford alakította Morgan elmondja, hogy ezt valakinek meg kellett tennie, és hogy rendkívül büszke az apjára.

A jelenet után persze egy kérdésünk maradt: ha ennyire jól sikerült ez a részlet, miért vágták ki végül? A válasz egyenesen a film rendezőitől, vagyis a Russo fivérektől érkezik, akik kifejtették, hogy több ok is közrejátszott a döntésnél. Egyrészt a jelenet nagyban hasonlított Tony temetésére, és egy kvázi ismétlésnek tűnt nekik, másrészt pedig nem akartak abba a hibába esni (amelyről Randall is beszélt), hogy egymást követik a közel tökéletes lezárások, ami azt kommunikálta volna a nézőknek, hogy nem tudták rendesen befejezni a filmjüket. Hogy ez egy jó döntés volt-e vagy sem, azt már mindenki maga tudja eldönteni.

Mindenesetre kissé szemöldökráncoló, hogy a Disney nem engedi megnézetni ezt a háromperces részletet, ha nincs előfizetésünk, de ismerve a legtöbb ember mentalitását, egyhamar fent lesz a videómegosztó oldalakon jó minőségben is. Van közöttetek olyan, aki látta már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.