Hirdetés

Amikor a Marvel és a DC frontemberei összeszólalkoznak...

|

Így vitázik A Galaxis Őrzői rendezője és a DC kreatív vezetője.

Hirdetés

A Marvel vs. DC vita legalább olyan fajsúlyos ellenállássá nőtte ki magát, mint a Star Trek vs. Star Wars, a Gyűrűk Ura vs. Harry Potter, vagy az Újpest vs. Ferencváros. Hogy ezeket a sokszor személyeskedésekig - vagy a Fan Boys - A rajongók háborúja című kultklasszikusból kiindulva akár tettlegességig - fajuló vitákat mennyire a rajongók generálják, arra pont az alábbi kis párbeszéd a bizonyíték.

Hirdetés

A minap történt ugyanis, hogy kiderült, a Marvel egyik frontembere, A Galaxis Őrzői és nem kevésbé remek folytatásának rendezője, James Gunn érdekelt egy Starsky és Hutch féle rebootban, azonban a rendező óva intett mindenkit attól twitter bejegyzésében, hogy felüljön a híreszteléseknek.

Rengeteg téves információ kering a Starsky és Hutch TV Show körül, szóval óvatosan, hogy mit olvastok! Hamarosan jelentkezem a részletekkel, rendben?

A beszélgetés innen vett érdekes irányt, ugyanis a DC filmes guruja, valamint a DC Filmek kreatív igazgatója, Geoff Johns is hozzászólt a bejegyzéshez.

Téves információ az interneten?! Lehetetlen!!! Egyébként imádtam A Galaxis Őrzői vol. 2-t.

Gunn részéről sem maradt el az udvarias válasz, amit még megtoldott egy kis odaszúrással is.

Én pedig rettentő elégedett vagyok a döntéseiddel. Drukkolok neked! Most jön az a rész, hogy egymást alázzuk?

Azért Gunn első mondatával az elmúlt napok fényében sokan vitába szállnánk, de talán neki nagyobb rálátása van arra, hogy mi miért úgy működik a filmiparban, ahogy, még ha "rivális" stúdiót is érint. Johns mintha nem tudott volna mit kezdeni a feldobott humorbombával, így csak ennyit válaszolt:

Kemény szavak ezek!!!

Gunn pedig ezek után sem hagyta otthon a humorát, szerencsére.

Most, hogy civilizált körülmények között társalgunk, hajlandó vagy elcserélni velem Jack Flag-et egy Bat-Mite-ra?

Az előbbi karakter a Marvel kötelékébe tartozik, aki a képregényekben Amerika Kapitány mellett mutatkozott be, később pedig történetesen a Galaxis Őrzőit erősítette. Talán számíthatunk rá a harmadik részben? Bat-Mite pedig - nem nehéz rájönni a nevéből - egy a DC világában élő, természetfeletti képességekkel bíró manó, aki betegesen idealizálja hősét, történetesen Batmant. A figura érezhetően Batman gyerekbarát korszakából származik. Első felbukkanása 1959-ben volt esedékes, de a 60'-as években a "Bat-család" tagját erősítette, és a rajzfilmekben, vagy a videójátékokban (LEGO Batman 3) is felbukkant. 

Ami viszont a beszélgetést illeti. Még ha néha túlontúl udvariaskodónak is hat, mégis örömteli látni, hogy nem az a fajta versengés, avagy farokméregetés jellemző a legfelsőbb körökre, amit sokszor a rajongók(?) művelnek, és amelybe sajnos sokszor a készítők is beszállnak, mint a tavalyi Suicide Squad-ot dirigáló David Ayer az ominózus "Fuck Marvel!" kijelentésével. Persze ha van is ellentét köztük, akkor azt nyilván nem a nagy nyilvánosság előtt fogják megvitatni, hiszen azzal mindkettejük, valamint a mögöttük álló DC és Marvel is veszítene az imázsából. Nem utolsó sorban pedig mi sem nyernénk vele semmit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.