Hirdetés

Pletykahullám: Információk a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisáról

|

Érdekes pletykacsokor látott napvilágot a Marvel filmek jövőjét illetően, mi pedig átrágtuk magunkat ezek lehetőségein.

Újabb "kiszivárogtatott információk" láttak napvilágot egy 4chan fórumposztnak köszönhetően. Az ismeretlen posztoló elmondása alapján nem adhat részletes információt a Marvel Studiosnál betöltött pozíciójáról, mivel "nem akarja elveszíteni az állását". Ellenben felhúzta őt Kevin Feige elnök és a többi fejes néhány húzása, tehát úgy döntött, elszór pár morzsát a nagyközönség számára.

FIGYELEM! Az efféle információkat óriási szkepticizmussal kezeljétek, a valóságalapja valószínűleg közelít a semmihez. Viszont egyrészt olykor-olykor némelyiknek sikerül betalálni, másrészt pedig szórakoztató olvasni a különböző teóriákat, amit egy-egy ilyen poszt szül. Lássunk is neki a kibeszélésének az összesen tizenegy hírmorzsa bemutatásával. Minden egyes pontnál ki fogunk térni rá, milyen tényszerű, valóságos információk állnak a háttérben - feltéve, hogyha egyáltalán van ilyen.

Hirdetés
Hirdetés

#1: Feige Kraven, a vadászt és Mysteriót szeretné a Pókember: Hazatérés folytatásának gonoszaiként. Azonban a Sony is tovább akar haladni mindkét karakterrel a saját megosztott univerzumukban, melynek részeiként eddig a Méreg (Venom), valamint az Ezüst és Fekete (Silver & Black) filmek lettek bejelentve. A tárgyalások emiatt egyelőre még folynak a két stúdió között.

Mindkét karakterről hallottunk már az elmúlt egy év során nyilatkozatokat mindkét oldal részéről, kérdés, hogy vajon Feige tényleg őket akarja-e, illetve létezik-e egyáltalán bármiféle terv jelenleg a prémkabátos és akváriumfejű úriemberekről. Alapja mindenesetre van bőven a pletykának.

#2: A Doctor Strange folytatásának megjelenési dátuma egyelőre még a levegőben lóg. Ha a karakter fogadtatása jó a Végtelen háborúban, akkor a második részt 2020-ban kaphatjuk kézhez. Ellenkező esetben, amennyiben nem lesz olyan kiugró Strange karaktere a Thanos elleni harcok közepette, akkor a folytatásra bizony 2021-ig vagy még később sem kerül sor. Scott Derrickson visszatér rendezőként és a film antagonistája Rémálom (Nightmare) lesz.

Hirdetés

Derrickson visszatérése adja magát, habár eddig semmi hivatalos bejelentés nem történt ez ügyben. Az is biztos, hogy Scott bejelentette a Rémálommal kapcsolatos terveit egy lehetséges folytatásban, szóval ez szintén stimmel. A többi, hát… Első gondolatként felmerült bennünk, hogy harminc-negyven karakter esetén mégis hogyan lehet "mérni" valakinek a kiugrását a többiek közül, Fura dokinak valószínűleg relatíve kis szerepe lesz a Végtelen háborúban. Hogy főleg ettől függjön egy folytatás időpontjának bejelentése? 2021-ben ötéves lesz az első epizód, szóval ha esetleg valóban nem lesz olyan kimagasló szerepe Benedictnek a következő Bosszúállókban, úgy 2021-re az emberek már valószínűleg ki lesznek éhezve kellőképp a folytatásra - azt a lelkesedést pedig mozijegyekre lehet váltani. Ha pedig Strange elviszi a műsort a Végtelen háborúban, akkor nyilván meglovagolják a hype-ot körülötte és előrehozzák azt a bizonyos folytatást, ami az első rész premierje óta ott van a levegőben.

#3: Egy Holdlovag (Moon Knight) mozit is épp átgondolnak a stúdiónál. James Gunn elég erősen tolja az ötleteit a hőssel kapcsolatban, Feige és a többiek viszont nincsenek feltétlenül kibékülve a tervvel és egyelőre fenntartásokkal kezelik azt.

Ami biztos: James Gunn kapásból év elején bekezdett Twitteren egy olyan poszttal, miszerint ő nagyon szeretne rendezni egy Holdlovag mozit és sajnálja, hogy nem lenne rá elég ideje. Elmondta továbbá azt is, hogy terveit megosztotta a Marvel Studios-szal, további kérdésekre azonban nem válaszolt a témát illetően.

Hirdetés

Holdlovagról az elmúlt egy-két évben lassan havonta jönnek ki újabb és újabb pletykák, eddig azonban mindegyik netflixes konstrukcióról számolt be. Kérdés, hogy vajon volt-e valaha tervben Fenegyerek, Jessica és a többiek mellett egy Holdlovag Netflix-sorozat, illetve Gunn januári kommentjei kizárták-e a hős megjelenését bármilyen televíziós platformon? Az biztos, hogy a karakter történelmét és mind fizikai, mind mentális brutalitását ismerve eléggé kilóg a lóláb, a Disney - egyelőre - nem hinném, hogy bevállalna egy Holdlovag filmet.

#4: Nova és a Mennydörgők (Thunderbolts) garantáltan az MFU következő nagy franchise-ai lesznek és 2021-ben vagy 2022-ben várható az érkezésük. A stúdió aggódik, hogy a Mennydörgők túlságosan hasonlíthat majd az Öngyilkos osztagra, a Marvel sokkalta könnyedebb tónusa viszont kellőképp elkülönítheti egymástól a két filmet. A Nova-filmnél James Gunn is producer lesz.

Hm, hm, hmm... Nováról azon túl, hogy James Gunn többször is lenyilatkozta a karakter iránti unszimpátiáját, nem sokat hallottunk. A Nova Hadtest az első A galaxis őrzői film meghatározó részeként szolgált, kérdés, hogy vajon Richard Rider későbbi felvezetése volt-e egykoron a cél? Gunn, mint producer egyébként érthető húzás lenne, tekintve, hogy a hetekben jelentették be a a Marvel Filmes Univerzum kozmikus szegletében betöltött fontos szerepét a harmadik fázis befejezése után.

Hirdetés

A Mennydörgők esetén kérdés, hogy melyik csapatfelállással szeretnének továbbhaladni a Marvel Studios-nál, ugyanis a képregényekben itt is elég sűrűn változott a társaság összetétele. Az egyik út, hogy felhasználnak pár korábbi gonosz karaktert - erre ad például alapos okot a Raft börtön jelenléte és Zemo életben tartása a Polgárháborúban. Nyilván Ross tábornok Vörös Hulk-ja, de Bucky és Fekete Özvegy is feltűnt korábban a Mennydörgők színeiben, őket is használhatnák. Illetve a San Diego Comic-Con-on bejelentett Hangya és Darázs szereplőgárdája között megbújó Ghost egyaránt esélyes jelölt lehet egy későbbi Mennydörgők moziban.  Sok-sok lehetőség, kérdés, hogy vajon akarnak-e velük bármit is kezdeni.

#5: Őrszemet (Sentry) későbbre tartogatják, az ötödik vagy a hatodik fázisra.

Hirdetés

Itt bizony nem sok információval tudunk szolgálni, semmiféle hivatalos információ nem hangzott el a karakterrel kapcsolatban az elmúlt évek során. A The Walking Deades Justin Kucsulain dobott fel Instagram oldalára pár képet 2016 júniusában, ahogy gyakorlatilag kifoszt egy képregényboltot a hős füzeteivel, de ennyi. A kozmikus vonal kibővítésében jól tudna működni, de ott valószínűleg előrébb fognak venni pár ismertebb karaktert.

#6: Egy Fekete Özvegy mozi csak és kizárólag Scarlett Johansson elfoglaltságától függ, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi.

Ez bizony egy nyilvánvaló tény: ScarJo jelenleg az egyik, ha nem a legfelkapottabb színésznő Hollywoodban. Ráadásul szerintem a karakter már kezd lecsengeni filmvásznon; a második vagy a harmadik fázisban elfért volna egy film, most már viszont gyanúsan elkéstek vele. (Ugyanakkor reménykedünk egy Sólyomszem és Özvegy hátán elvitt kémkedős Budapest filmben, de hát na, álom, álom, édes álom…)

Hirdetés

#7: Az Amerikai Kapitány 4 is a lehetőségek között szerepel most, hogy Chris Evans megújította a szerződést. A történet valószínűleg Kapitányra fókuszálna, ahogy próbálja összerakni az új Bosszúállók csapatot új hősökből. (Ez arra enged következtetni, hogy Vasember meghal a Bosszúállók 4-ben.)

Ezen a ponton már a posztoló sem tud minden információt - ahogy láthatjuk, nem ismeri a Bosszúállók 4 kimenetelét és a "Ki hal meg, Kapi vagy Tony?" kérdésre sem tudja a választ. Ha csak pletyka az egész, akkor könnyűszerrel kiválaszthatta az egyik opciót és hozzáigazíthatta egy film ötletét. Ami viszont tény és való, Chris Evans épp most nyár elején közölte, hogy a korábbiakkal ellentétben a Bosszúállók 4 után is rábólintana bármilyen projektre, amire felkéri a Marvel.

#8: Namor feltűnhet a Fekete Párduc folytatásában, mint gonosz. Az eredettörténetét viszont elég erősen megváltoztatják, ha használják a karaktert.

Hirdetés

Namor, a Marvel Comics legelső karaktere is epekedve várja élőszereplős feltűnését a filmvásznon. Az évek során a jogai össze-vissza pattogtak a stúdiók között, valamint éppen idén érkeztek róla érdekes pletykák a Marvel Studios Hawaiin vásárolt forgatási helyszínéről (erről részletesen korábbi cikkünkben már olvashattatok). A képregényekben szereplő Wakanda-Atlantisz háborút vehetik alapul, ami biztos nagyot szólna a mozikban. Mi mindenképp vevők vagyunk az ötletre, akár igaz a pletyka, akár teljesen kamu az egész.

#9: A galaxis őrzői vol. 3 nagyon úgy néz ki, hogy megkapja a 2020. májusi premier időpontot.

Hirdetés

Na, hát ebben nincs semmi meglepő. A harmadik részt gyakorlatilag tényleg bejelentették, ráadásul épp akkor lesz hároméves a második epizód, szóval minden passzol, de ezt belsős infók kiszivárogtatása nélkül is összerakja mindenki.

#10: Az ötödik Bosszúállók-film címe Új Bosszúállók (New Avengers) vagy Hatalmas Bosszúállók (Mighty Avengers), és biztosan a csapat részei lesz Fekete Párduc, Marvel Kapitány, Doctor Strange, Hangya és/vagy Darázs, Holdlovag (ha a filmje megvalósul) és Amerikai Kapitány (amennyiben meghosszabbítják Evans szerződését).

Nos, ehhez a hírhez sem kell a Marvelnél dolgozni, eléggé adja magát a felállás. Ami érdekes, hogy Pókemberről egy szó sem esik itt, habár a Hazatérés végét tekintve akár még logikus lépés is lehet Peter kimaradása. A többi meghatározó szereplő (Vasember, Thor, Fekete Özvegy, Sólyomszem, Vízió, Skarlát Boszorkány, Bucky, Sam, csakhogy egy párat említsünk) pedig könnyen nyugdíjba vagy temetőbe vonulhat a Bosszúállók 4 végére, de ez a lista túlságosan hosszúnak tűnik, hogy senki se térjen vissza belőle. Meglátjuk...

Hirdetés

#11: Nincsenek tervek Pengét (Blade), Ms. Marvelt vagy Szellemlovast (Ghost Rider) illetően.

Na ez elsőre nagyon érdekes. Pengéről biztosan tudjuk, hogy Kate Beckinsale elszólta magát a legutóbbi "Underworld"-film kapcsán: Állítása szerint felmerült bennük, hogy valahogyan szerepeltessék Pengét a filmben és meg is keresték a Marvelt, akik viszont nemet mondtak, mivel "terveik vannak a karakterrel". Épp emiatt kissé érdekes helyzetbe kerülne a figura, ha a pletykák valóban igazak. Na persze az elmúlt fél-egy évben változhatott a Marvel álláspontja. Sajnos a nézők a karakter kapcsán nagyon nehezen vonatkoztatnának el az eredeti, Wesley Snipes alakította inkarnációtól, szóval megértenénk a Marvel előre-nem-haladását Penge esetén.

Ms. Marvelről semmiféle információ nem látott napvilágot, nyilván a Marvel Kapitányig nem is nagyon lehetne előrehaladni a relatíve fiatal történelemmel rendelkező karakterrel.

Hirdetés

Szellemlovas kérdésköre pedig érthető lenne. Sokak szerint a Marvel megnézte, milyen meleg a víz Robbie Reyesszel A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben. Amekkora felhajtást kapott viszont Szellemlovas érkezése tavaly nyáron, az elmúlt egy évben bizony ez eléggé lecsengett. Habár eléggé badass karakterül szolgált a saját 8+1 részében Robbie a sorozat negyedik évadában, de azóta sem a színésztől, sem a Marvel Televisiontől nem hallottunk bármiféle hírt a latin Szellemlovas jövőjét illetően. Pedig egykoron még rebesgették is, hogy gondolkodnak egy szóló műsoron. Valószínűleg nem hozott akkora nézettséget, mint azt eredetileg elvárták volna egy ilyen kaliberű hőstől.

És itt a vége! Ti mit gondoltok? Láttok bármelyikre is esélyt? Mondvacsinált az összes fent bemutatott hír, vagy könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg tégla került a Marvel Studios betonbiztos falaiba? Ha igen, akkor a Hydra ügyesebb, mint azt Kapitányék valaha is gondolták volna A tél katonájában... 

Hirdetés

Írta: Marvel Magyarország (Goretity D.) 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.