Hirdetés

Nincs tervben R-besorolású film készítése a Marvelnél

|

Nem leszünk elárasztva felnőtt besorolású szuperhősfilmekkel.

Hirdetés

Az elmúlt évek két R-kategóriás szuperhősfilm sikerén felbuzdulva sokakban felmerülhetett a kérdés, hogy vajon előrukkol-e a Marvel is valami felnőtt besorolású alkotással? Akik ebben reménykedtek (vagy éppen ettől féltek) azokhoz szólt most az MFU elnöke, Kevin Feige, aki a The Hollywood Reporternek elárulta: nincs tervben R-besorolású film készítése a Marvel Filmes Univerzumon belül.

Hirdetés

De ez nem azt jelenti, hogy Feige neszeretné az R-es filmeket. Méltatta ugyanis a Logan és a Deadpool sikerét is, mondván:

Nem amiatt tisztelem ezeket a filmeket, mert R-besorolást kaptak, hanem azért, mert mertek kockáztatni a készítők, sikerült megragadniuk az esélyt és a felnőtt besorolással kapott, szinte határtalan kreatív lehetőségeket jól használták ki. Ez mindenki számára példaértékűnek kéne, hogy legyen.

Feige továbbá elárulta, mindkét Fox film több, mint egy szimpla besorolás:

Az R-minősítéssel egy ajtó nyílik meg a kreatív lehetőségek felé, amelyek lehetővé tették, hogy olyan humoros legyen a Deadpool és olyan a brutálisan véres legyen a Logan, mint amilyenek lettek.  

Mindkét film bár tagja valamilyen szinten az X-Men univerzumnak, mégis teljesen különálló alkotások lettek, és sikerült hatalmas kasszasikert elérniük: a Deadpool több, mint 783 millió dollár bevételt generált világszerte, a Logan pedig már a 600 milliót is átlépte (és ez a szám még mindig nő), így bebizonyosodott, hogy az R-besorolás egyáltalán nem hátráltató tényező, ha sikert akar elérni egy stúdió, csak kellő mennyiségű kreativitás és elhivatottság szükséges mellé.

De nem a Fox az egyedüli stúdió, aki már próbálkozik az R-es szuperhősfilmekkel. Ugyan a Warner még nem készített felnőtt DC filmet, viszont a Batman v Supermannek megjelent egy Ultimate Cut verziója, ami majdnem egy órával több, mint a moziban vetített párja, és ez már megkapta a felnőtt besorolást. A múlt hónapban pedig olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a Warner hamarosan egy teljesen R-besorolású filmet készíthet a DC Filmes Univerzumába, azonban ez azóta sem került bejelentésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.