Hirdetés

Paul Feig akkor is elkészítené a szörnyfilmjét, ha túl drága lenne

|

Feig eltökélt, és mindenképp le akarja forgatni a Dark Army című filmet.

Hirdetés

A múmia sikertelensége nem tántorította el a Universalt az univerzumépítéstől, csak épp más vizekre eveztek. Kevesebbet akarnak markolni, az elkészülő filmeket azonban olyan rendezőkre bízzák, akiknek egyedi látásmódja hozzáad a történetekhez, ezért a lehető legnagyobb kreatív szabadságot adják nekik. A brit IGN-nek Alex Kurtzman, A múmia rendezője is megerősítette, hogy arra jutottak a stúdiónál, hogy az univerzum kialakításának legjobb módja, ha megfelelő minőségű önálló filmeket gyártanak, amiket megszeret a közönség, és a többi majd felépíti saját magát.

Hirdetés

Feig a vígjátékok nagymestere (Koszorúslányok, Női szervek, A kém), és bár a női Szellemirtók és a Múlt karácsony nem arattak osztatlan sikert, az Egy kis szívesség a thriller-vígjáték zsánerkeveredéssel üde színfoltja volt az elmúlt éveknek. Most azonban a Universal gyökereihez nyúlik vissza, hiszen a szörnyuniverzum és a crossoverek nem újkeletűek, gondoljunk például az 1943-es Frankenstein és a Vérfarkasra.

A Collidernek adott interjúban Feig megerősítette, hogy a stúdió aggályai ellenére is elkészítené a régi és új szörnyeket bemutató Dark Armyt.

"Ó, a Dark Army. Nagyon szeretem azt a projektet. Szerintem a stúdió azt gondolja, túl drága. Isten a tanúm, megcsinálom a filmet. A megszállottja lettem, hogy leforgassam. A sok indok közül az egyik, hogy elvállaltam a Netflix-filmet, amin jelenleg dolgozok [Jók és rosszak iskolája] az, hogy rengeteg dolgot ki tudok benne próbálni az effektektől kezdve minden másig, amit aztán felhasználhatok a Dark Army során. Imádom. Az egyik kedvencem azok közül, amiket valaha írtam. Az egyik legjobb főhős, akivel valaha előhozakodtam. Szóval imádkozunk, hogy valaha elkészíthessük."

Korábban azt is megjegyezte, hogy nem horrort álmodott vászonra, hanem a szörnyek karaktereit és a helyzeteket szeretné kibontani, mert számára ők jelképezik a társadalomból való kirekesztettséget, és a könnyedség mellett szeretné átadni a szereplők tragikumát. Nagy rajongója a klasszikus szörnyfilmeknek, és szeretné azok hagyományait követni.

"Őszintén szólva, inkább szörnyfilmeknek tartom őket, mint horroroknak. A horror nekem a kaszabolást és ilyesmiket jelent, amit nem igazán élvezek. Az olyanokat kedvelem, mint a Frankenstein, a Frankenstein menyasszonya talán az egyik legjobb film, ami valaha készült. Nagyon szeretem azt a filmet, és van benne néhány dolog, amit fel fogok használni a Dark Armyban. De nagyon szeretnék egy "James Whale-es" filmet, megalkotni az ezekről a karakterekről szóló szörnyfilmek modern verzióját. Amit igazán kedvelek ezekben a karakterekben, hogy kívülállók, a kívülállók legszélsőségesebb formái. Frankenstein az egyik legszerethetőbb karakter, aki valaha volt a vásznon, még akkor is, ha szörnyű dolgokat tett. Csak azt szerette volna, ha elfogadják és szeretik. Ha elolvasod Mary Shelley könyvét, ő egy tiszta lélek, aki gonosszá válik, mert folyamatosan megrázkódtatások érik. Egyszerűen nem tudják feldolgozni, ahogy kinéz, és ez teszi veszélyessé."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.