Hirdetés

Rian Johnson elárulta, hogy miért nem fog horrorfilmet forgatni

|

A Star Wars: Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve rendezője őszintén beszélt a műfajtól való tartózkodásáról.

Hirdetés

Rian Johnson eddigi életműve nagyon hasonlít Stanley Kubrick filmes karrierjére - már ami a mozgóképes műfajokat illeti, nem a minőséget. Kubrick volt azon kevés filmrendezők egyike, aki csaknem az összes műfajban kipróbálta magát (és persze nem utolsó sorban sokszor meg is alkotta az adott ágazat legjobbját), mint a sci-fi, a háborús film, a politikai szatíra, a thriller vagy éppen a horror. Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője is hasonló életművet szeretne (?) hagyni maga után, hiszen eddigi munkái alapján nagyon úgy fest a dolog, hogy nem akar egy adott téma iránt elköteleződni. A neo-noir Beépülve (Brick), az Agatha Christie-t idéző krimi Tőrbe ejtve, az időutazós sci-fi Looper: A jövő gyilkosa vagy éppen a fentebb emlegetett űropera Az utolsó Jedik mind-mind azt jelzik, hogy több műfajban szeretné kipróbálni magát. És amellett, hogy már nagyban írja a Tőrbe ejtve második részét, Johnson a minap nyilatkozott arról, hogy miért nem fog soha horrorfilmet forgatni.

 

Hirdetés

Johnson a Film Independentnek adott legutóbbi interjúja keretein belül beszélt arról, hogy miért szereti ezt a műfajt, kik és mik a kedvencei, valamint, hogy miért nem fog ilyeneket készíteni. Az ok pedig elsőre felettébb humoros, de teljes egészében nézve valamilyen szinten érthető is: Johnson nem nézhetett gyerekkorában horrort a katolikus neveltetése miatt. Bővebben így nyilatkozott:

"Hogy teljesen őszinte legyek, ez az a műfaj, amit a családom mélyen vallásos mivolta révén nem nézhettem gyerekként. Szóval ehhez a műfajhoz nem tudok semmilyen személyes kapcsolatot kötni. (…) Nagyon sok ismerősöm és barátom, köztük Karyn is [Karyn Kusama - az Ördög bújt beléd és A meghívás rendezője] rendkívül tehetséges filmkészítő, akik olyan módon tudnak filmeket készíteni ebben a műfajban, hogy csak úgy elkápráztatnak. De engem valamilyen okból nem tud ilyen módon megfogni mindez."

Ti mit gondoltok, gyerekkora ellenére lenne Johnsonnak érzéke egy jó horrort készíteni vagy inkább ne is próbálkozzon vele?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.