Hirdetés

Solo - a lehető legbénább ok miatt nem versenyezhet az Oscar-díjért

|

A Legjobb Filmzene kategóriában indulhatott volna a film, ám ezt is sikerült elbénázni.

Hirdetés

Talán még nem volt olyan Star Wars film a történelemben, amely a maga idejében ne osztotta volna meg a rajongókat. Abban azonban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a messzi-messzi galaxis zenéjével még sosem volt probléma, és mindig nagyszerű tételeket halhattunk, legyen szó az előzmény, az eredeti, az új trilógiáról, vagy a külön álló történetekről. Nincs ez másként a Solo: Egy Star Wars-történetnél sem, melynek már az elkészüléséhez is rögös út vezetett (volt itt rendezőváltás, plágiumügy), hogy aztán a film az eddigi leggyengébben teljesítsen nem csak a pénztáraknál, de a nézőknél és a kritikusoknál is.

Hirdetés

Ám abban ezúttal is mindenki egyet értett, hogy John Powell zenéje (ami részleteiben felhasználta John Williams ismert dallamait is) a film egyik legerősebb elemének számított, így nem lepődtünk volna meg azon, ha a Disney elindítja az Oscar-díjért a Legjobb Filmzene kategóriában. Ám ez nem fog bekövetkezni, a stúdiónál ugyanis egy elég kínos bakit követtek el: elfelejtették időben pályáztatni a filmet.

A nevezési határidő november 15-én járt le, eddig kellett volna benyújtani a megfelelő papírokat ahhoz, hogy a film indulhasson az Oscar-jelölésért. Az ezért felelős ember(ek) viszont ezt nem tették meg, és ennél később intézkedtek csak az ügyben. Hogy pontosan ki hibázott ekkorát, az nem derült ki. Persze senki nem gondolhatta akár egy percig is komolyan, hogy a Solonak esélye lenne egy komolyabb kategóriában, de a technikai és filmzenei versenyszámban simán bezsebelhetett volna egy -két jelölést. Ám erről lecsúsztak, ezért valószínűleg az Egeres Cég már minden erejével a Fekete Párducot és a Végtelen Háborút fogja nyomni, hogy legalább ezekkel eljussanak néhány jelölésig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.