Hirdetés

Sorozat formájában folytatódhat A bárányok hallgatnak

|

Claire munkacímen fog futni a projekt, már el is kezdték írni a forgatókönyvet.

Hirdetés

1991-ben készítette el a Philadelphia: Az érinthetetlen rendezője, Jonathan Demme A bárányok hallgatnak című klasszikusát. A film azonnal kultikus státuszba lépett, ami nem pusztán az eredeti regény (Thomas Harris: Vörös sárkány) rajongóinak köszönhető. Elég hamar viszonyítási pontként kezdtek erre az alkotásra hivatkozni thrilleres és egyéb filmes műfajokon belül, ami elsősorban Anthony Hopkins zsigeri és pattanásig feszült alakításának köszönhető - az Akadémia meg is hálálta ezt egy arany papírnehezékkel. Viszont Hopkins annyira ellopta a showt az egész film alatt (holott hellyel-közzel nyolc percet szerepelt benne), hogy az igazi főszereplőt, Jodie Fostert már nem szokták annyira bőszen és számtalanszor emlegetni - pedig neki is kijárt a papírnehezék. Ez lehet, hogy meg fog változni a közeljövőben, hiszen a CBS keretein belül készül A bárányok hallgatnak közvetlen folytatása, a Clarice.

 

Hirdetés

Túlzottan sok infót még nem árultak el a készülő projekttel kapcsolatban, mindössze annyit, hogy egészen pontosan nem film, hanem sorozat, és hogy a főszereplő Clarice Starling lesz. A szériát Alex Kurtzman és Jenny Lumet hozza majd tető alá, akik miatt legalább annyira bizakodunk, mint amennyire félünk is; Kurtzman és Lumet filmográfiája többek között olyan alkotásokat tartalmaz, mint a Sötétségben - Star Trek, A múmia, A sziget, a Mission Impossible III vagy éppen az első két Transformers-mozi. Ha képesek a producerek vagy a rendezők kreatív kontroll alatt tartani kettejüket, akkor nincsen veszve semmi - de ha hasonló stílusú lesz a Clarice, mint az új Drakula, akkor lehet miért félni.

A Clarice pilotját már nagyban írják, hiszen gyorsan tető alá szeretnék hozni az epizódot, merthogy ez lesz a mérvadó a teljes sorozatot tekintve. Megjelenési dátumról még nem tudni semmit, de azt már a két író előre leszögezte, hogy a történetükben nem fog felbukkanni Hannibal Lecter. Ti mit gondoltok, van potenciál egy ilyen kaliberű folytatásban vagy felesleges próbálkozás az egész?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.